Egyre nő a résztvevők száma: ha hétfőn a tanárok mellé állunk, akkor áprilisban elsöpri az ország az Orbán-rendszert

Kép forrása: MTI
A bíróság első fokon meghozott döntése szerint jogszerű a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) közös sztrájkbizottsága által szervezett figyelmeztető sztrájk 2022. január 31-én, reggel 8 és 10 óra között – közölték a szakszervezetek pénteken kora este.

„A bíróság nekünk adott igazat a még elégséges szolgáltatás ügyében, tehát kimondta végzésében, hogy jogszerű lesz a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és Pedagógusok Szakszervezete által benyújtott szabályok szerint a hétfői sztrájk. Ez egy elsőfokú bírósági végzés”

– közölték az érdekvédelmi szervezetek Facebook-oldalaikon. Tájékoztatásuk szerint a szakszervezetek a bíróságnak bejelentik, hogy lemondanak a fellebbezés jogáról, tehát a kormányoldalon múlik, hogy hétfőre a végzés jogerőre emelkedik-e.

Az EMMI fenyegető hangvételű közleményt adott ki az ítélethirdetéssel majdnem egyidőben, amelyben arról írtak, hogy

„Tekintettel arra, hogy a bíróság végül január 28., péntek reggel 9 óráig kérte be az érintett felek álláspontját, még ha döntés is születne a mai napon, az elsőfokú bíróság határozata – a fellebbezésre rendelkezésre álló idő miatt – legkorábban 5 nap múlva válik jogerőssé.”

Az EMMI közleménye után a szakszervezetek is közleményt adtak ki, amiben leszögezték, hogy

az Orbán-kormány felől érkező folyamatos fenyegetés sem tántorítja el őket a szándékuktól, hiszen folyamatosan nő a sztrájkhoz csatlakozók száma!

„A sztrájkbizottság teljes mértékben jószándékúan jár el, amikor már az első fokon meghozott döntés alapján megtartja a sztrájkot, ráadásul az utolsó pillanatig kivárt. Ezzel a kormány nemcsak a sztrájkban részt venni kívánó munkavállalókat hozta nehéz helyzetbe, hanem azokat a szülőket is, akik az utolsó pillanatban tudták meg, hogy a hétfői napon az oktatási intézményekben lesz-e tanítás. Szándékunktól a kormány részéről érkező folyamatos fenyegetés sem tántorít el, hiszen folyamatosan nő a sztrájkhoz csatlakozók száma!

Kérünk minden pedagógust, oktatásban dolgozót, aki fontosnak tartja a gyermekek, a diákok jövőjét, csatlakozzon a figyelmeztető sztrájkhoz, mert erre még az utolsó pillanatban is van lehetőség! Itt az idő, hogy mindenki álljon ki gyermekeink jövője érdekében és saját magáért!

Köszönettel tartozunk a társadalomnak, főként a szülőknek azért a mérhetetlen szimpátiáért, amellyel támogatják az oktatásban dolgozók ügyét! Kérjük a sztrájkolókat, vegyék fel a kockás inget! A figyelmeztető sztrájk ideje alatt készítsenek fotót, csoportképet” – írja a két szakszervezet.

loading...