Bangóné és Kósa után tovább bővül a diplomával trükköző politikusok klubja

Kép forrása: MTI

Az MSZP Országos Elnöksége 2022. január 23-i rendkívüli ülésén kizárta a pártból Bangóné Borbély Ildikót, mert végzettségével kapcsolatban megtévesztette a közvéleményt. Vannak azonban az országban olyan jól ismert politikusok, akiket nem zárt ki pártjuk, sőt, felfelé buktatták őket azután is, hogy furcsaságok derültek ki diplomáikkal kapcsolatban.

Tegnap beszámoltunk róla, hogy nem Bangóné az egyetlen, aki diplomát hazudott magának:

Kósa Lajos két cikluson át, 1990 és 1998 között egyetemi diplomásként szerepeltette magát az Országgyűlés honlapján, emellett két (angol és orosz) középfokú nyelvismeretet is feltüntetett, miközben egyetlen nyelvvizsgája sem volt.

Az Alfahír most újabb sztorit idéz fel: Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselőt a jobbikos Szilágyi György buktatta le egy sajtótájékoztatón, miután észrevette, hogy a kormánypárti politikus valamilyen furcsa oknál fogva szintén feltüntetett egy diplomát magának a parlamenti önéletrajzában, majd később technikai hibára hivatkozva eltüntette azt.

Bánki diplomájáról 2012. május 22-én tartott sajtótájékoztatót Szilágyi, a kormánypárti politikus azonban nem jött zavarba:

azzal a magyarázattal állt elő, hogy az Országgyűlés honlapján olvasható önéletrajza május 10-én új formát kapott, s ekkor került bele, „technikai hibaként”, hogy rendelkezik diplomával, ám ezt a kitételt május 21-én már korrigálta is.

loading...