Dobrev Klára jó kapcsolatban van az Európai Parlament új elnökével

Az Európai Parlament tegnap meggyőző többséggel megválasztotta új elnökének Roberta Metsola máltai képviselőt. Dobrev Klára az EP-elnök megválasztása után a Facebookon jelentkezett, ahol arról ír, hogy a választásra nem a korábbi elnök, David Sassoli váratlan és fájdalmas halála miatt került sor, hanem egy félidei tisztújításra a szokásoknak megfelelően januárban mindenképpen sor került volna.

Roberta a Néppárt képviselője, de a Fidesz Néppárt-tagságáról a mindig tisztességes és becsületes álláspontját nyíltan képviselte, így Orbánék kellően utálják is ezért – írja a DK EP-képviselője, aki szerint Metsola hasonlóképpen progresszív, a DK-éhoz hasonló nézeteket vall az EU jövőjéről is.

Dobrev Klára szerint érdemes még róla elmondani, hogy az előző 40 év során csak két női elnöke volt az Európai Parlamentnek, így éppen ideje volt ismét női elnököt választani, ami engem külön örömmel tölt el. 

Robertával kitűnő munkakapcsolatban álltunk eddig is, így bizonyos vagyok abban, hogy nagyszerűen fogok vele mint elnökkel is együttműködni. Szeretettel gratulálok Roberta Metsolának, és álljunk neki a közös munkának már ma!

– zárta bejegyzését Dobrev Klára.

loading...