Lejárt a határidő: Orbán nem csapta le a hatalmas labdát, amit Juszt László dobott fel neki

Kép forrása: Reuters

Orbán Viktor nem élt a lehetőséggel, nem csapta le azt a hatalmas labdát, amit Juszt László dobott fel neki pár nappal ezelőtt. A magyar miniszterelnök fél, hogy a bérszavazók nélkül óriásit bukna a választáson?

Pár napja a népszerű tévés egy fontos közölt bejegyzést a Facebook-oldalán:

“Itt ez a mindannyiunkat érintő ukrán nyugdíj ügy. Köztudott, hogy milliárdokat fizetünk ki ukrán nyugdíjasoknak, akik soha egyetlen fillérrel sem járultak hozzá a magyar nyugdíjalaphoz.

Ezt a bizonyos 1963. évi 16. törvényerejű rendeletet, már régen meg kellett volna szüntetni a 20. cikk második pontja alapján:

“2) Az Egyezmény hatálybalépése napjától öt évig marad érvényben és érvénye mindannyiszor öt évvel meghosszabbodik, amíg azt a Szerződő Felek bármelyike a lejárat előtt legalább egy évvel nem mondja fel.”

Mi a teendő? Ha most sem lép Orbán, akkor egyértelmű, hogy a szavazatvásárlásra tartja életben a rendeletet. A legközelebbi határidő, ameddig felmondható a szerződés 2021. december 20.

Még van 2 napja! Ha nem a szavazatvásárlás a cél, akkor még léphet…”

Orbán bebizonyította: neki mindennél fontosabbak a bérszavazók

Juszt László két napot adott Orbánnak, de a miniszterelnök nem tett semmit az ügy érdekében, így ismét bebizonyította, hogy semmi nem érdekli a hatalom megtartásán kívül.

loading...