Jakab Péternek elege lett: keményen beszólt Márki-Zay Péternek

Kép forrása: MTI

Márki-Zay Péter a Szabad Európának adott interjújában beszélt arról, hogy „rengeteg áruló van” az ellenzékben, ezért aztán a Fidesz nagy mértékben tudja befolyásolni az ellenzék politizálását. Megjegyezte: a Jobbik nem száll be megfelelő mértékben a kampányba. Jakab Péter Márki-Zay „csak felfelé” szlogenjét is kritizálta.

Jakab Péter most Facebook-oldalán reagált az elhangzottakra. A Jobbik elnöke arról ír:

a párt a legtávolabbról érkezett az egységes ellenzékbe. 2020 januárjában, amikor átvette a Jobbik vezetését, még mindig a milliárdos ÁSZ-büntetést nyögték, „miközben a pártot meg kellett tisztítani azoktól, akik ma is együttműködnek a Fidesszel. A büntetést kifizettük, a pártot megtisztítottuk és felkészítettük arra, hogy az egységes ellenzék részeként küzdhessen a kormányváltásért.”

Jakab emlékeztet arra is, hogy rengeteg aktivistával, és dupla annyi pénzzel szálltak be az előválasztás finanszírozásába, mint a többi párt. Ráadásul „29 körzetben nyertük el a választók bizalmát. A legnehezebb körzeteket bízták ránk, ahol vérrel és verítékkel lehet csak legyőzni a Fideszt, de rajtunk nem fog múlni. Ezután összegszerűen a Jobbik ajánlotta fel a pártok közül a legtöbb pénzt a közös ellenzéki kampányba.”

„Rajtunk nem múlhat a közös miniszterelnök-jelölt győzelme. És nem is fog. Aki ezek után a Jobbikot támadja, az Orbán hatalmon maradását segíti. De ezt a közös miniszterelnök-jelölt nyilván nem hagyná, hisz érte is küzdünk

– hangsúlyozza Jakab Péter.

Bejegyzése végén még Márki-Zay „csak felfelé” szlogenjéhez is hozzászólt: „mi nem felfelé nézünk, hanem előre. Így kisebb az esélye annak, hogy elbukunk, nagyobb annak, hogy célba érünk. Mert így tudunk figyelni a szövetségeseinkre és a karmesterre is. Ha irányít, megyünk. Ha nem, akkor is. A 29 legnehezebb körzet kötelez. Rajtunk nem fog múlni a kormányváltás. Rajtunk nem. Mi, jobbikosok készen állunk. Csak előre!”

loading...