Óriási tragédiát okozott a kormány: leállították az európai uniós gyorskölcsönök folyósítását

Kép forrása: MTI

A Magyar Fejlesztési Bank megtagadta a cégeknek már odaítélt gyorskölcsönök kifizetését több uniós pályázat és már elvégzett munka után.

Az oligarchák és a Mészáros Lőrincek miatt felfüggesztette az EU az uniós kifizetéseket, a Fidesz pedig a tisztességes magyar vállalkozásokon veri el a port

– jelentette ki Varju László hétfői sajtótájékoztatóján.

A Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke szerint felháborító, hogy a kormány magyar közép- és kisvállalkozásokat nem fizet ki a korrupció miatt született uniós döntésre hivatkozva. Varju László arra figyelmeztette a Fideszt:

nem a tisztességes magyar kisvállalkozások loptak, hanem a fideszes nagyvállalkozók, szenvedjék el ők a következményeket is!

A DK szerint egy tisztességes kormány minden elvégzett munkát kifizetne a magyar vállalkozásoknak, az más kérdés, hogy egy tisztességes kormány soha nem került volna ilyen helyzetbe. A

„Bezzeg arról nem hallunk híreket, hogy Mészáros Lőrinc vagy Tiborcz István nem jutott hozzá egy-egy milliárdos értékű pályázati forráshoz. Nem hallunk híreket arról, hogy a legnagyobb fideszes korrupciós ügyek felelősei és nyertesei bármilyen következményekkel néznének szembe az EU döntése után.

Csak azt halljuk, hogy éppen a tisztességes magyar cégeket nem fizetik ki. Egyértelmű az üzenet a kormánytól: lopásra mindig lesz pénz, de a tisztességes munkának nincs becsülete, amíg Orbán Viktor a miniszterelnöke” – jelentette ki Varju.

A fideszes lopások miatt megint a tisztességes magyar ember szívnak. Nem a tisztességes magyar kisvállalkozások loptak, hanem a fideszes nagyvállalkozók, ezért nekik kell elszenvedniük a következményeket is!

loading...