DK: Az élelmiszerárak történelmi emelkedése özönvízként fogja elsodorni az 5%-os nyugdíjemelést

Szélesre tárja a vendégmunkások előtt az ország kapuit a Fidesz
Kép forrása: MTI

Már a kormánnyal szembeni elfogultsággal joggal vádolható Magyar Nemzeti Bank is horrorinflációval számol 2022-re. Minden elemzői várakozás szerint az elképesztő ütemű drágulás, amelyet az elmúlt időszakban a magyar családok a saját bőrükön tapasztaltak meg, megállíthatatlan ütemben robog tovább.

A drágulás, amely megnehezítette a nyugodt ünnepi készülődést, jövőre még az ideinél is jobban lesz érezhető a boltokban. Annak ellenére, hogy az étolaj közel 30%-kal, a liszt és a margarin pedig 20%-kal került többe idén novembereben, mint egy évvel korábban, az MNB azzal számol, hogy az élelmiszerárak emelkedése nemhogy lassulna, hanem éppen, hogy gyorsulni fog 2022-ben.

A DK szerint egyértelmű, az Európában rekord infláció, a forint mélyrepülése egyenes következménye az Orbán-kormány összeomló gazdaságpolitikájának, amely kártyavárként döntötte össze tisztességes magyar családok százezreinek az ünnepek előtti időszakát.

A legfrissebb előrejelzések szerint pedig nem lesz idő fellélegezni sem:

még az ideinél is brutálisabb áremelkedésre kell készülni.

Az infláció, különösen az élelmiszerárak történelmi emelkedése pedig özönvízként fogja elsodorni az 5%-os nyugdíjemelést, a minimálbéremelést és még az ideinél is kiszolgáltatott helyzetbe fogja sodorni magyar emberek százezreit. A DK szerint ideje kijelenteni, a jövő évi kormányváltás az egyetlen esély, hogy megvédjük a forintot, megfékezzük az inflációt és magyar emberek százezreit mentsük meg a teljes anyagi ellehetetlenüléstől.

loading...