Külföldön élő magyaroktól kapott nyílt levelet Orbán Viktor – tisztességes választást, könnyebb szavazást követelnek

Az Orbán-kormány olyan gyorsan árulta el az egyetemistákat, hogy az csak stopperrel mérhető
Kép forrása: MTI

A választások előtt a Nagy-Britanniában élő magyarok azt követelik Orbán Viktortól, hogy ne csak a fideszesek lakta határon túli területeken legyen könnyű szavazni, hanem például az EU-ból kiszakadt szigetországban is. Ne kezelje a Fidesz másodrendű állampolgárokként azokat, akik nem rájuk szavaznak!

A „több szavazóhelyiséget Nagy-Britanniában” nevű petíciót december 13-án eljuttatták a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB), de a testület fideszes tagjai megakadályozták, hogy napirendre vegyék, és érdemben szavazzanak a beadványról.

A korábbi kudarcos gyakorlattól eltérően azt szeretnék elérni, hogy jövőre ne csak Londonban, Manchesterben esetleg Edinburghban, hanem Nagy-Britannia minden csomóponti, magyarlakta településén élhessenek szavazati jogukkal a magyarok. Illetve ne kelljen hatalmas ráfordítások és utazások árán szavazniuk, és ne kelljen a járvány közepén egyetlen londoni sorba zsúfolódni a szavazás napján. Ehhez még csak jogszabály módosítás sem szükséges, csak egy szemernyi jóindulat a Nemzeti Választási Bizottság vagy Nemzeti Választási Iroda részéről

– most ez hiányzott.

Gondoskodjunk róla, hogy Orbán Viktor elolvassa az „Angliai magyarok a 2022-es kormányváltásért” csoport aktivistáinak követelését! A petíciót itt tudja aláírni.

A következő kérdésekre várják a választ Orbántól:

– Londonon kívül hány brit nagyvárosban biztosítanak lehetőséget jövőre a Fidesz szavazóinak a kormánypárti szavazatok gördülékeny leadására?

– Biztosítani kívánják-e a járványügyi vészhelyzetben a szavazóik biztonságát azzal, hogy nem kényszerítik őket tömeges sorbanállásra Londonban? Hogyan szeretnék betartatni a koronavírus miatt indokolt távolságtartási szabályokat több tízezer, egyetlen londoni sorba kényszerített szavazó esetében?

– Megérdemlik-e azok a Nagy-Britanniában élő, hazai lakcímmel is rendelkező Fidesz-szavazók, akikre Önök nem terjesztették ki a levélszavazás lehetőségét, hogy ott adják le a kormánypárti voksukat, ahol élnek?

– Igazságosnak tartja-e, hogy a NER angliai magyar támogatói csak komoly anyagi ráfordítások és utazások árán adhatják le szavazataikat az Ön kormányára?

loading...