Megpróbálták megalázni a legendás filozófust, aki erre olyat adott Orbán rendszerének, mint még soha senki

Sárik Zoltán, a Képzőművészeti Egyetem kancellárja eléggé magára haragította a legendás filozófus-esszéista Tillmann Józsefet, amikor hivatala bekérette a JPTE és a Képzőművészeti egyetem egykori, a MOME jelenlegi tanára, a MOME doktori iskolájának egykori vezetőjének végzettségét igazoló oklevél másolatát és egy 90 naposnál nem régebbi hatósági erkölcsi bizonyítványt azért, hogy kifizessék a Képzőművészeti Egyetem Doktori Védési Bizottságában kültagként nyújtott szerepléséért járó pénzt.

Tillmann a 444 által kiszúrt Facebookra is kiposztolt levelének rövidsége ellenére is szép íve van. Rögtön úgy kezdi, hogy “T. Kancellár”, majd egyből a lényegre tér:

“Ezek alapján úgy tűnik, hogy Önnek, vagy megbízóinak nincsenek megfelelő ismeretei munkahelyéről: az egyetemi közegben egy doktori bizottságban való részvételi ui. nem diplomához kötött, hanem hosszú éveken át folytatott, több fokozatú tudományos és oktatói tevékenység a feltétele, amelyet az Országos Doktori Tanács tart nyilván és dokumentál. (https://doktori.hu)”

Tillmann így folytatta:

“Ez a kvalifikáció alapjában különbözik a kancellárok kinevezésének gyakorlatával – ahol a Nemzeti Elme- és jellemerő Rendszerének való megfelelés az alkalmazás kritériuma.”

A megalázó erkölcsi bizonyítvány bekérésére pedig így reagált:

“Az pedig teljességgel érthetetlen kívánság, hogy több évtizede egyetemeken működő tanároktól ún. hatósági erkölcsi bizonyítványt kívánnak a közvagyont kirabló, az ezermilliókat elsikkasztó Nemzeti Bűnszövetkezet hallatlan hőfokon működő hivatalnokai.”

De a legjobb a levél zárása, amely így néz ki:

“Mivel ilyesféle hiábavalóságokra nem vesztegetem időmet, inkább eltekintek az amúgy is alamizsnának illő díjazástól. Erről tájékoztatom a kollégákat is.”

loading...