Most lett elég: tüntetés lesz a Fidesz miatt elszabadult üzemanyagárak és a szegénység ellen

Kép forrása: MTI

Demonstrációt tartanak a rekord magas üzemanyag- és élelmiszerárak, az alacsony fizetések, a politikai hazugságok, valamint a kormánypárti urizálás és pökhendiség miatt november 10-én Mátészalkán – írja az Alfahír.

A Jobbik által szervezett, de Szabolcs-Szatmár-Bereg megye valamennyi ellenzéki pártját és képviselőjét a helyszínre váró tüntetésen Kovács Sándor fideszes országgyűlési képviselő ellen is tiltakoznak. Földi István azt mondta, tüntetésük célja, hogy

megálljt parancsoljanak annak a politikai színháznak, melyben félrevezetik és elbutítják a szabolcsi embereket olyan állításokkal, melyek szerint az ország jobban teljesít, miközben nem.

Földi szerint az emberek saját bőrükön érzik, hogy ez nem igaz: az élelmiszer- és üzemanyagárak drasztikus növekedésén, valamint a mindent átható korrupción át pedig látják, hogy a Fidesz a megyében nem az emberekért, hanem csak önmagáért dolgozik.

Az elmúlt tizenkét évben egy olyan színházat láthattunk, ahová az emberek nem juthattak be, csak azok, akik előadták a darabokat, és akik ebből hatalmasat kaszáltak

– fogalmazott az összefogás jelöltje.

Földi István a „legnagyobb szégyennek” nevezte, hogy a választókerületben a csengeri járás olyan szegénységi mutatókkal bír, hogy átlagosan évi 700 ezer forint az emberek jövedelme, magyarán közmunkából élnek. Márpedig – jelezte – ha 400 forint egy kiló kenyér, azt igencsak nehéz az 56 ezer forintos közmunkabérből kifizetni, nem beszélve arról, hogy már Mátészalkán is 510 forint egy liter benzin.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett, az üzemanyagárak elszabadulásával kapcsolatban a fideszes Kovács Sándor sem tudott nyilatkozni, inkább szó nélkül elhajtott hivatali autójával, amikor kérdezni szerették volna. Földi István úgy véli, könnyen lehet, hogy az ilyen nagyképű, „Döbrögi-stílusról” majd az emberek fognak véleményt alkotni.

A tüntetéssel kapcsolatban kitért arra is, az ellenzéki összefogásnak „szétzúzhatatlan egységet” kell teremtenie a megyében, ezért várja a többi választókerület jelöltjét is a demonstrációra.

loading...