Iványi Gábor ma ünnepli 70. születésnapját: gratulálunk áldozatos munkájához!

MTI-fotó

Iványi Gábor magyar lelkész, volt országgyűlési képviselő, az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke ma ünnepli 70 éves születésnapját.

Neve egyet jelent az önzetlenséggel és a szakmaisággal. Az állami szociális rendszeren kívül épített fel egy olyan segítői hálózatot, amely hontalnok menedékhelyeit, iskolákat, óvodákat, főiskolát tart fenn. Számos nívós program fűződik a nevéhez, amelyekkel számtalan embernek segített fedélhez, munkához, tisztességes élethez jutni.

Iványi Gáborra mindig számíthattunk, a Fidesz-kormány mégis ott rúg bele, ahol csak tud.

Maruzsa Zoltán államtitkár június elején ugyanis azt a tájékoztatást adta, hogy a következő tanévre az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) nem köt köznevelési szerződést a testvérközösséggel. Iványiék közleménye szerint a minisztérium (a korábbi csökkentés után) újabb 95 millió forintot vesz el iskoláiktól. Ezzel veszélyezteti azok fennmaradását, csaknem 2500 szociálisan hátrányos helyzetű gyerek iskoláztatását és a velük foglalkozó mintegy 500 fő állását – hívták fel a figyelmet közleményükben Iványiék.

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség a bevett egyházaknak járó kiegészítő támogatást szeretné megkapni. Csakhogy a 2012-ben hatályba lépett egyházi törvény alapján a közösség elveszítette egyházi státuszát, a helyzet azóta is rendezetlen. Annak ellenére, hogy az Iványi Gábor vezette felekezet eleget tett a törvényi feltételnek. A magyar államot az Emberi Jogok Európai Bírósága is elmarasztalta.

„Minden másságot üldöznek, nem csak bennünket, ahogyan ez a diktatúrákban szokás” – mondta Iványi Gábor.

Ma 70 éves lett. Sok erőt, kitartást kívánunk neki! Bízunk benne, hogy a kormányváltás után újra segítséget kaphat áldozatos munkájához!

loading...