Hivatalos: A DK mostantól nem támogatja Tóth Csabát – Karácsony továbbra is hallgat

Fotó: Ellenszel.hu

A DK ma reggeli közleményében arra kérte Karácsony Gergelyt, hogy hivatalosan is jelezze, hogy korábbi személyes jelöltjét, Tóth Csabát már nem támogatja az előválasztáson, és a Párbeszéd már nem jelölőszervezete Tóth Csabának – írja közleményében a Demokratikus Koalíció.

„Emlékeztetünk, hogy a DK korábban is igennel szavazott a Tóth Csaba elleni etikai vizsgálat megindítására, az pont Karácsony Gergely pártjának ellenszavazata miatt nem indulhatott el.

A DK közleményében azt írta: „ha ez a jelölés megszűnik, akkor az a részünkről automatikusan maga után vonja Tóth Csaba külső támogatásának megszüntetését is. Várjuk tehát Karácsony Gergely tájékoztatását.”

„Karácsony Gergelytől hivatalos választ nem kaptunk, hallgatását beleegyezésnek tekintjük.”

Így a DK támogatását a mai napon megvonjuk Tóth Csabától, aki ezután már nem hivatkozhat a DK-ra, mint támogató szervezetre – írja közleményében a Demokratikus Koalíció.

A DK nem az egyetlen párt, amely levette a kezét Tóth Csabáról: a Párbeszéd és a Jobbik is hasonlóan járt el. Egyedül Karácsony Gergely várat a hivatalos megerősítésére a kérdésben, a határozottság esetében a megszokott módon elmaradt. Reméljük, még az előválasztás lezajlása előtt megszólal, és nem sunnyogja el a témát!

loading...