Itt a legfrissebb mérés: Dobrev Klára jelentősen vezet, őt tartják a legalkalmasabbnak az ellenzéki szavazók

Kép forrása: MTI

Az ellenzéki pártok támogatói körében Dobrev Klárát 32, Karácsony Gergelyt 27 százalék találja alkalmasnak – ez jóval a hibahatáron túli, jelentős előny a DK miniszterelnökjelöltje számára. A kutatást a Pulzus készítette az ATV megbízásából.

Jelentősen lemarad több jelölt is

Az 1000 fő július végén történt megkérdezésével végzett kutatás eredménye azt mutatja, hogy a válaszadók 14 százaléka véli úgy, hogy Jakab Péter lenne alkalmas az ellenzék kormányfőjelöltjének, míg Márki-Zay Pétert a megkérdezettek 9, Pálinkás Józsefet 4, Fekete-Győr Andrást pedig 3 százalékuk látja erre alkalmasnak – a megkérdezettek 32 százaléka nem tudta vagy nem válaszolt a kérdésre.

A válaszadók nemek közötti megoszlása azt mutatja, hogy Dobrev Klárát alkalmasnak tartók között a nők vannak nagyobb számban. Korábban erről részletesebben is írtunk.

Jelenleg tehát az látható, hogy Dobrev Klárának sikerült a leginkább meggyőzni az ellenzéki választókat. Mindez betudható annak is, hogy szinte megállás nélkül járja az országot, hogy személyesen is találkozhasson a magyarokkal, és annak is, hogy talán a legmarkánsabb elszámoltatási ígéreteket tette az elmúlt időszakban a többi jelölthöz képest.

loading...