Arra bezzeg volt pénz, hogy körbebetonozzák a Velencei-tavat, de a megmentésére nem telik: tiltakozik a DK

„A Velencei-tó körbebetonozására volt pénz, a megmentésére már nincs – Elég volt a környezetkárosító beruházásokból” – írja közleményében a közleményében Ráczné Földi Judit, a DK elnökségi tagja, székesfehérvári országgyűlési képviselőjelöltje, valamint Balázs Péter, a DK országgyűlési képviselőjelöltje Fejér megye 3. sz. választókerületében.

A politikusok szerint a Velencei-tó kiváló adottságokkal rendelkező, turisztikai és természeti kincs lehetne, a néhány éves fellendülés után azonban megint brutális visszaesés történt a környéken: nyár elején a halpusztulás, most a rossz vízminőség tartja vissza az embereket attól, hogy ide látogassanak. Az utóbbi években rengeteg olyan építkezés történt a tó körül, ami ártott a tó élővilágának, mára pedig 13 millió köbméter víz hiányzik a tóból. Miközben a partot az Európai Unió környezetvédelemre szánt pénzéből betonozták le,  a kormány most sajnál 40 milliárd forintot a tó rendbetételére.

A DK tiltakozik a környezetkárosító beruházások, a Fidesz-kormány és a fideszes önkormányzatok által kezdeményzett, uniós pénzből finanszírozott pusztító, gátlástalan építkezések ellen. A klímaváltozás közepén nem dughatja senki a fejét homokba – vagy épp térkőbe. A családok nem kisült, ötven fokos placcon akarnak pihenni, hanem árnyékos, kellemes, hűvös vízparton – ahogy azt éveken keresztül tehették.

Mi, európai magyarok a 2022-es kormányváltás után a Dobrev Klára vezette új kormánnyal mindent meg fogunk tenni, hogy helyrehozzuk Orbánék rombolását – zárják a közleményt a politikusok.

loading...