Nem nyitják ki árpilis 19-én az iskolákat, csak írásbeli érettségi lesz

A Magyarországnak jutó mintegy 270 milliárd forintnyi részt azonnal zárolták is.
Kép forrása: Orbán Viktor / Facebook

Virológusok szerint túl vagyunk a harmadik hullám csúcsán, de nagyon lassan csökken a halálozások száma – mondta Nagy Katalin, a Kossuth Rádió reggeli műsorának műsorvezetője a szokásos Orbán interjú elején, majd azt kérdezte, mikor érünk el oda, ahova Nagy-Britannia, ahol már csökken a fertőzésszám.

Orbán Viktor ismét arról beszélt, hogy a brit mutáns már nem lehet lezárásokkal legyőzni, megsemmisíteni csak vakcinával lehet.

Egy éve élünk háborús helyzetben, ilyet ez a generáció még nem látott. Ebből az embereknek egy idő után elege van – mondta a kormányfő. Szerinte most már mindenki békére vágyik. Orbán úgy látja, a szakértők véleménye szerint akkor lesz béke, ha a vírust az oltásokkal sikerült legyőzni. p elérte a 4 milliót, ez viszont még mindig kevés. A kormány ezért hamarosan kampányt indít az oltás népszerűsítésére.

A jelenlegi tempóval a 4 millió beoltottat május elején fogjuk elérni

– mondta a miniszterelnök.

Ezután 1 hét-10 nap alatt beadunk egymilliót, május harmadik hetére pedig a hétmilliót is elérjük. Június elejére tehát a nyolcmillió felnőttből hétmillió megkaphatja az oltást. Június 15-én kezdődik a labdarúgó-eb, addigra mindenki, aki regisztrált, megkapja az oltást és részt vehetnek rajta, utalt Orbán a rendezvényre.

Orbán Viktor ezután köszönetet mondott mindenkinek, aki betartja a szabályokat és azoknak is, akik részt vesznek a bonyolult oltási programban. A miniszterelnök elmondta, őt is nyomasztotta, hogy be tudják-e oltani időben a legveszélyeztetettebb korosztályt. A 65 év felettiek 90 százaléka megkapta az oltását.

Az iskolák újraindítására felkészültek, de mégis úgy döntöttek, hogy nem érdemes kinyitni a középiskolákat pár napra, ezért az a döntés született, hogy

a középiskolákat csak május 10-én fogják megnyitni, és csak írásbeli érettségit tartanak.

 Erről hamarosan megjelennek a részletszabályok.

Április 19-én elérjük a három és félmillió oltást, május elején a négymilliót, ekkor már közel leszünk ahhoz, hogy mindenki megkapja az oltást, aki regisztrált.

A védettségi igazolvánnyal talán ekkor már lehet moziba, szállodába, koncertre menni, bár ezzel még várni kellene egy kicsit

– ismertette Orbán, milyen lazítások következhetnek.

Üzentek a diákok Orbánéknak: félnek a vírustól, nem mennek iskolába április 19-től

loading...