Üzentek a diákok Orbánéknak: félnek a vírustól, nem mennek iskolába április 19-től

A lélegeztető-gépeken kétszer annyit lopott a kormány, mint azt gondoltuk.
Kép forrása: Orbán Viktor/Facebook

Az ADOM Diákmozgalom felhívást tett közzé, amelyben arra kérik a diákokat, szülőket, tanárokat, hogy fogjanak össze a jelenléti oktatás április 19-ére tervezett bevezetése ellen.

Mint írták, több mint egy évnyi bezártság után

nagyon szeretnének barátaikkal, osztálytársaikkal találkozni, és ismerik a digitális oktatás hátrányait, de most a szüleik, tanáraik életét tartják a legfontosabbnak.

Nem szeretnék, ha egy elhamarkodott nyitás miatt többé nem láthatnák nagyszüleiket, osztályfőnökeiket, krónikus betegségben szenvedő osztálytársaikat. Úgy gondolják, ki kell tartaniuk, hogy ne dőljön romba a járvány elleni hatékony védekezés.

Az iskolák túl korai újranyitása nagyobb károkat okozna, mint amennyit nyernének vele, egyesek szerint egy negyedik hullámot is elindíthatna. Ezért azt követelik a kormánytól, hogy:

  • ne vezesse be a kötelező jelenléti oktatást április 19-étől,
  • a középiskolákban addig maradjon az online oktatás, amíg a tanárok teljes immunitása ki nem alakul,
  • a szülőknek ne legyen kötelező gyermeküket általános iskolába küldeni,
  • a védettséget nem szerző tanárok választhassák az online tanítást!
Ha az iskolákat és óvodákat április 19-én megnyitják, többé-kevésbé védett és egyáltalán nem védett pedagógusok és a gyerekek fertőzhetik egymást oda és vissza.

Amennyiben a kormány mégis bevezeti a kötelező jelenléti oktatást április 19-től, akkor arra kérnek minden középiskolás diákot, hogy ne menjen iskolába, tanáraik online formában folytassák a tanítást.

A Diákmozgalom indoklása szerint az érettségizőknek már nem jelent érdemi segítséget, ha visszatérnek az iskolába a vizsga előtti két hétre. Sokan tartanak viszont attól, hogy

éppen akkor fertőződnek meg és nem tudják megírni az érettségit. Érthetetlennek tartják, hogy a boltokban bevezetett négyzetméter-alapú korlátozás az iskolákra nem érvényes.

Furcsa véletlenek: Orbán a foci miatt kockáztat a hirtelen nyitással?

loading...