Index: húsvétig biztos nem lesz nyitás, megyénkénti zárás is jöhet

Fotó: Ellenszel.hu

Az operatív törzs megfontolhatja, hogy a több mint 10 ezer kórházban lévő koronavírusos beteg miatt újabb szigorításokra tegyen javaslatot – értesült az Index.

A lap információi szerint

a szakemberek célja elejét venni a húsvéti nagy mozgásoknak.

A lap szerint az eredeti határidőig, március 22-ig valószínűleg maradnak a jelenlegi intézkedések, de hogy utána mi lesz, arról ellentmondásosak az információik.

  • Van olyan kormányzati forrás, aki szerint így megyünk tovább húsvét utánig, mikor a konzultációt figyelembe véve jöhet a fokozatos enyhítés,
  • más forrásból viszont úgy tudják, még az ünnep előtt életbe léphet egy regionális szigorítás, ami adott esetben a megyék közti átjárási tilalmat hozhat. Az, hogy ez a szigor mikor jöhet, nem derül ki a cikkből.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ határozottan cáfolta, hogy ma délután válságülést tartanának a romló járványügyi adatok miatt, az viszont tény, hogy egyelőre nem közölték a következő kormányinfó időpontját, ami ilyenkorra már ki szokott derülni.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ főosztályvezetője, Galgóczi Ágnes vasárnap beszélt arról, hogy a járványügyi adatok figyelembevételével

akár olyan döntések is születhetnek, hogy megyénként, régiónként eltérő járványügyi intézkedéseket vezetnek be.

loading...