A fideszeseknek most már tényleg semmi joguk nincs ahhoz, hogy kedvenc „gyurcsányozós” szövegük ismételgessék

Szélesre tárja a vendégmunkások előtt az ország kapuit a Fidesz
Kép forrása: MTI

„Mer’ a Gyurcsány jobb volt?” – harsogják szinte minden nap fideszes helytartók, szavazóik pedig előszeretettel utánozzák őket a létező összes felületen, ahol kommentelésre van lehetőségük. De számtalanszor láthattuk, hogy élő beszédben sem riadnak vissza a „gyurcsányozástól”.

Az Orbán-kormány felülmúlta a Gyurcsány-kormányt, most felcsillanhatna a fideszesek szeme, de amint megtudják, hogy miben, egyből letagadják a világmindenséget is.

3832 milliárd forint volt az államháztartás hiánya 2020-ban – derül ki a jegybank által közzétett előzetes adatokból. A hiány nagy része, 2114 milliárd forint az utolsó negyedévben jött össze. Illetve persze nem csak úgy összejött, 2154 milliárd forintot a kormány hozott össze, mivel a járvány-válságban sem tekintette el az elmúlt években már bevett szokássá vált év végi pénzszórástól. A helyi önkormányzatok 23 milliárd forintos hiányt csináltak az utolsó negyedévben, a társadalombiztosítási alapok (nyugdíj és egészségügy) pedig 64 milliárd forintos pluszt, összegzi a hvg.hu.

A hatalmas év végi hiánynak, illetve a gazdasági válság miatt a GDP zsugorodásának köszönhetően az államadósság kilőtt, év végén 38 368 milliárd forint volt, vagyis a GDP 81 százaléka.

Ez azt jelenti, hogy egy csapásra eltűnt az összes államadósság-csökkentés, amit a Fidesz-kormányok elértek. A cikkben megjegyzik egyébként, hogy jelentős adósságcsökkentésről az elmúlt években nem volt szó, a kormány mindössze alacsonyan tartotta az éves hiányokat, miközben a GDP évi 4-5 százalékokkal nőtt, így lassacskán kinövögette az adósságot.

Eközben az uniós tagállamok úgy harmada nemhogy nullszaldós, de pluszos költségvetést vitt.

Gratulálunk az Orbán-kormánynak, hogy a mélybe lökték az országot! Reméljük most már az ő szavazóik is felismerik a veszélyt, amit ez az alattomos, a saját érdekeit az ország érdekei elé helyező vezetés jelent Magyarországra nézve.

Franciaország nem Magyarország: házkutatást tartottak egy miniszternél a hiányos vagyonnyilatkozata miatt

loading...