Kósa Lajos ízléstelenül viccelődött a vendéglátósokkal egy interjúban

Kósa Lajos átlépett egy határt
Kép forrása: MTI

A Debreciner szemlézte Kósa Lajos a debreceni városi televíziónak adott interjúját, ami szerint a fideszes országgyűlési képviselő a fővárosozás és a brüsszelezés mellett technológiai kérdésekről is értekezett. Sőt, a vendéglátósokkal is viccelődött.

Kósa az interjú 3. percében a Magyarországon kötelező gyermekkori oltásokról azt állította, hogy: „eleddig ezeket importáltuk, döntően az oroszoktól. Tehát a magyar népesség döntő többsége orosz vakcinával van beoltva.”

A Debreciner Kósa okoskodásához hozzátette:

a politikus állításaival szemben az 1990-es évekig létezett oltóanyaggyártás Magyarországon, nem kizárólag importáltuk azokat.

Arra a kérdésre, hogy miért Debrecenben hozzák létre a vakcinagyárat, Kósa azt válaszolta: „két helyszín jött szóba komolyan, a két főváros: Budapest, Debrecen. Most megvertük a másik fővárost, mert Debrecenben lesz.”

A fideszes képviselő próbált még egyszer nagyon okosnak tűnni, ezért a géntechnológiáról kezdett eszmefuttatásba, amikor azt mondta, hogy

 „A géntechnológiával előállított gyógyszerek, oltóanyagokban nagy gyakorlat nincs, mert a géntechnológia is azért ipari méret… Korábban már volt, mert a DNS-t már a ’70-es években… de… sőt talán… várjál csak, mikor is… most nem jut ez eszembe, de a ’70-es évek környékén már felfedezték.”

Ehhez annyit tettek hozzá, hogy a DNS felfedezése már jóval korábban, 1869-ben történt.

A beszélgetésben felmerült, hogy a képviselő milyen biztatót tudna mondani a magyar vendéglátósok számára, akik közül sokan igencsak megsínylik a hosszú ideje tartó kötelező zárvatartást. A parlamenti képviselő erre így reagált:

„Mondjak jó hírt a vendéglősöknek? A magyar emberek márciusban is nagyon éhesek lesznek, és szeretnének sört inni, meg elmenni a barátaikkal jó konyhájú vendéglőkbe, és ott jól érezni magukat.”

A következő mondatában a politikus ezt annyival egészítette ki, hogy a járványhelyzet miatt egyelőre még kitartásra van szükség.

A fideszes politikusoktól komolyan ennyire futja? Üres ígéretek, ízléstelen viccek.. És ezek után csodálkoznak azon, hogy lázadnak a vendéglátósok?

Megfenyegették azokat, akik nyitnának február elsején: 6 hónapos bezárás és mindenkit megbüntetnek

loading...