Márki-Zay Péter kikelt magából a bírósági ítélete után: melegek pártjáról és pártállami igazságszolgáltatásról írt

Kép forrása: Márki-Zay Péter Facebook

Márki-Zay Pétert rágalmazásért összesen 540 ezer forint megfizetésére kötelezte a bíróság. Ugyanebben az ügyben korábban jó hírnév megsértéséért 800 ezer forintot kellett fizetnie a polgármesternek a Szegedi Törvényszék polgári bírájának döntése alapján.

A politikus ezek után olyan bejegyzést tett közzé, amiben úgy vagdalkozik, ahogy éppen éri. Előrebocsájtjuk, hogy jelen cikkben nem a hódmezővásárhelyi polgármester munkásságával, hanem kizárólag az alábbi bejegyzéssel foglalkozunk.

Jelenleg abban nincs vita az ellenzéki érzelmű politikusok és választók között, hogy Magyarországon a hatalmi ágak közül:

  • A törvényhozó hatalom a fideszes kétharmad okán Orbán Viktor teljes kontrollja alatt áll.
  • A végrehajtó hatalmat a kormány képviseli, ezért ez nem lehet vita tárgya.
  • Az igazságszolgáltatási hatalmi ág közreműködője az ügyészség, amely Polt Péter iránymutatásával és az Orbán-kormány fennállása alatt látott tapasztalatok alapján nem mondható függetlennek a legnagyobb jóindulattal sem.

Az igazságszolgáltatási hatalmi ágnak azonban az ügyészségen kívül egy sokkal fontosabb és lényegesebb képviselője van: a bíróság.

Számos esetben láttuk, hogy igazságos ítélet született, és olyat is, amikor nem egyezett a véleményünk a bíró ítéletével, de ettől függetlenül az az állítás, hogy az igazságszolgáltatás pártállami lenne, egy politikus önérzetes és sértett kirohanásának tudható be.

Márki-Zay Péter egészen pontosan így ír erről:

„A pártállami igazságszolgáltatás engem folyamatosan hazugságokkal citál bíróságra és büntet milliókra, miközben ők rágalmaztak engem a csak a Fidesz által behozott ukrán és indiai migránsok és mérgező olasz szemét behozatalával, az általuk szabályokat felülírva kiadott bérlakás korrupciójával, mecsetépítéssel és kórházbezárással – van-e a szégyentelen hazudozásnak és koncepciós pereknek határa?”

Olyan kettős mércét alkalmazni, hogy a nekünk tetsző ítélet esetén a bíróságot függetlennek tartjuk, a számunkra előnytelen ítéletnél pedig koncepciósnak, a legszebb kifejezéssel élve sem elegáns.

„Valótlanul híreszteltük, hogy Márki-Zayné Vincze Felícia engedély és honosított diploma nélkül vezetett le otthonszüléseket. Ezzel szemben a valóság az, hogy Márki-Zayné Vincze Felícia otthonszülések levezetését kizárólag az otthonszülések lebonyolításához szükséges jogszabályok által megkövetelt feltételeknek eleget téve végzett.” – ezt a helyreigazítást kell lehoznia a kormányközeli PestiSrácok hírportálnak, miután valótlanságot írtak Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester feleségéről, aki ebben az időben családi cégük égisze alatt szülésznőként dolgozott.

Úgy tűnik tehát, hogy a bíróság teszi a dolgát, és a hódmezővásárhelyi polgármester már sokadszorra jön elő a koncepciós vádakkal. Korábban egy bíró fényképét is közzétette, amikor az bűnösnek mondta ki a Lázár János ellen elkövetett rágalmazás miatt. Ekkor egyébként Az Országos Bírósági Hivatal elnöke, Senyei György levélben hívta fel Márki-Zay Péter figyelmét arra, hogy

„attól, hogy egy bírósági per eljárási résztvevői politikusok, az még nem lesz »politikai per« vagy »koncepciós per«.” Kitért arra ia, hogy a XX. századi történelem tele van valódi koncepciós perekkel, amelyek emberek sokaságának okozták a halálát. Ha Márki-Zay ehhez hasonlít egy neki nem tetsző bírósági pert, akkor sérti az áldozatok emlékét, ugyanakkor relativizálja a történelmet.

Melegek pártja

Márki-Zay a rágalmazási pere kapcsán írt bejegyzésében azonnal előkapta a meleg-kártyát. Persze neki semmi baja nincs a homoszexuálisokkal, de azért mégis úgy beszélt a témáról, mintha bármiféle probléma lenne azzal, hogy ki meleg és ki nem:

„Közben Európában Szájer egyszerre lett a szexorgiáért pártjában zsarolt, majd lebukása után kitagadott hős, és közismert aberrációját (és itt nem a homoszexualitásról van szó!) pártján kívül évtizedeken át eltitkoló áldozat, a HOMOFÓB FIDESZ PEDIG A IMMÁR MELEGEK PÁRTJA, maga a „BRÜSSZELI MELEGLOBBI”. Ezt az értékelést testesíti meg a szivárványos magyar címerrel készült szájeres Fidesz-logó Róma belvárosában, a helyi homoszexuálisok által propagálva”

Márki-Zay Pétert a polgári bíróság után a büntető is elítélte. Hogy jön ide az, hogy a Fidesz a melegek pártja? Csupa nagybetűvel, mert nem buzizunk, de azért MÉGIS.

Sokkal dicséretesebb lenne, ha Márki-Zay Péter méltóságteljesen fogadná el az ellene hozott ítéletet, élne a fellebbezés jogával, hiszen ezt két alkalommal is megteheti, és nem hiteltelenítené a bíróságot, mert nagyon sok olyan esetet láttunk, amikor valóban igazságot szolgáltatott.

Gréczy Zsolt meghurcolásának esetében például 19 alkalommal. Erről korábban itt írtunk:

19 ítélet zárja le Gréczy Zsolt kanosszajárását: egy évig bűnhődött, és harcolt az igazáért ártatlanul

 

 

loading...