Ezt is elveszik tőlünk? Varga Judit bejelentette: tavasszal jön a Facebook-törvény

Kép forrása: MTI

Jön a Facebook-törvény, Varga Judit szerint meg kell küzdeni a szabadságért

„Konzultálva a témában illetékes állami intézmények vezetőivel, az Igazságügyi Minisztérium tavasszal törvényjavaslatot fog az Országgyűlés elé terjeszteni a nagy technológiai vállalatok hazai működésének szabályozásáról”

jelentette be Varga Judit.

Az igazságügyi miniszter azt írta a Facebookon, hogy: semmi mást nem szeretnénk elérni a nagy tech cégekkel szemben, mint a törvényes, átlátható és ellenőrizhető működést. Semmi mást, mint ami a többi cégre, nagyvállalatra vagy kisvállalkozóra is vonatkozik.”

Hozzátette, hogy a kormány együttműködik az Unió hasonló irányú szabályozásának előkészítésében, de „az elmúlt időszak eseményei megmutatták, hogy gyorsabban kell lépnünk az emberek védelme érdekében”.

„Ma már önkényesen bárki lekapcsolható az on-line térből bármilyen hivatalos, átlátható, tisztességes eljárás és jogorvoslat lehetősége nélkül. Lekapcsolhatóak a pékek, fodrászok, nyugdíjasok, tanárok, kis- és nagyvállalatok valamint állami vezetők is” – írta a miniszter.

A szabadságot ritkán adják ajándékba. Most a digitális szabadságért is meg kell küzdenünk!

– zárta posztját az igazságügyi miniszter, aki ma reggel azzal robbant a hírekbe, hogy 8 milliós önerővel 192 millió hitelt kapott arra, hogy lakásokat vásároljon Orbán Viktor budapesti otthonának közelében.

8 milliós önrészre 192 milliós hitelt kapott varga Judit és férje, hogy lakásokat vegyenek Orbán Viktor otthona közelében

loading...