Döntött a bíróság: bűnösnek mondták ki az Origo főpropagandistáját

Forrás: Hír TV - Kovács András

Tegnap megszületett az első ítélet: a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság első fokon bűnösnek mondta ki Kovács Andrást, az Origo munkatársát nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében, adta hírül Facebook-oldalán Dr. Czeglédy Csaba ügyvéd.

Czeglédy emlékeztet: Kovács András 2017 augusztusában írt cikkében hazug módon állította, hogy az általa vezetett cég a munkaerő-kölcsönzés piacán úgy kívánt piaci előnyt szerezni, hogy az iskolaszövetkezeti diák tagok nevén valójában azok szüleit foglalkoztatta.

Gyakorlatilag bűncselekmény elkövetésével vádolt meg. Sem emiatt, sem diákok, idősek megkárosítása miatt soha nem folyt ellenem semmilyen eljárás

– írja a Facebookon.

Az ügyben egyébként helyreigazítási per is lezajlott.

A sok elveszett bírósági per nem érdekli a propagandasajtót. Bízom azonban abban, hogy az utasításokat végrehajtó “újságíróik” számára visszatartó erő lesz, ha saját bőrükön érzik tettük következményét. Aki most megrovást kap, következő alkalommal súlyosabb büntetésre számíthat

– írja Czeglédy, aki a bejegyzése végén köszönetet mondott két ügyvédjének és barátjának, hogy mellette álltak, és segítették.

loading...