Még az ezer forintos jutalomnál is nevetségesebb közleményt adott ki a Klebelsberg Központ

Kép forrása: Koszticsák Szilárd/MTI

Miután a teljes magyar sajtó beszámolt arról, hogy a Klebelsberg Központ veszprémi tankerületi központjától fejenként ezer forint értékben kaptak ajándék naptárat egy veszprémi középiskola tanárai, a KK egy meglehetősen heves hangvételű közleményt küldött meg a hírt elsőként közlő Magyar Narancsnak.

A címben azonban nem ezerforintnyi, hanem ezer forint jutalom szerepelt. Ez az állami szervezet szerint „álhír”, erről beszámolni pedig „hecckampány” volt.

Mint írták,

a valóság ezzel szemben az, hogy a Veszprémi Tankerületi Központ 1000 Ft/fő keretet biztosított intézményei számára nem személyi jellegű kifizetésként, hanem tantestületi összejövetel, közös program vagy bármilyen egyéb, az intézményvezető által eldöntött célra fordítható összegként. Mivel az összeg felhasználásáról az intézményvezetők önállóan dönthettek, így tekintettel arra, hogy a járványhelyzet miatt számos helyen nem tartottak összejövetelt, ajándéktárgy vásárlásra is költhették ezt az összeget.

Hangsúlyozták továbbá, hogy a tankerületi központ felett álló Klebelsberg Központnak és Kásler Miklós emberierőforrás-miniszternek sem

„volt tudomása a tankerületi központ, valamint az intézményvezető intézkedéséről, ezért egyszerűen rágalom hozzá kötni egy olyan döntést, amelyben sem hatásköre, sem illetékessége nincs”.

Pedig az ajándék naptárral együtt a Magyar Narancs tudomása szerint egy Kásler-levelet is kaptak a tanárok.

A lap megjegyezte: közel két hetet vártak hiába a Klebelsberg Központ válaszára, mielőtt megjelent a sérelmezett cikk.

loading...