Aljas módon gyalázza a Vadhajtások a Deák téren meggyilkolt fiatalok emlékét – lebuktattuk őket

A Bede Zsolt nevével fémjelzett fidesz-csicska szennyportál egy kamuprofil-hálózat hergelő kiírásait tette közzé, mintha azokat CEU-s tanárok és antifasiszta aktivisták írták volna le.

Ezekben a kommentekben a néhol egészen profin felépített Facebook-profilokkal olyasmiket írnak, amelyek minden jóérzésű ember ingerküszöbét átlépik. Például azt, hogy az áldozatok megérdemelték a halált.

Megvizsgáltuk a profilokat, és kiderült, hogy egyikük sem egy létező személy. A Vahajtások pedig saját magát buktatta le egy elszólással.

https://www.facebook.com/jolan.velencei.3 – Dr. Velencei Jolán az egyik kommentelő. 10 ismerőse van a Facebookon, köztük Keresztes Petra és Erdős-Horváth András (ők is a kamuprofil-hálózat részei). A megnevzett hölgy tényleg oktató, mégpedig az Óbudai Egyetemen, a képét és a nevét használják fel a gyalázatos kommentek elhelyezésére.

https://www.facebook.com/almasi.veronika.58 – Keresztes Petra szintén nemlétező személy. Összesen néhány képe van, nincs semmilyen valós aktivitása a Facebookon, még a profil ID-ben, vagyis a linkben is látszik, hogy teljesen más nevet használt régen: Almási Veronikának hívták.

Legutoljára ezt írta ki az üzenőfalára:

„ma is vállalom azt a hozzászolásomat a Deák téri gyilkosságok kapcsán, és a munkatársaim (főként a feletteseim) fű alatt egyetértenek velem. Láttuk a Morgan Stanley Fb oldalán meg a kurucinfón a rinyálásotokat, hülye jobbosok és jót röhögtünk. ???”

Minden kétséget kizáróan egy kamuprofillal állunk szemben. A Morgan Stanley soha nem engedne ilyen megnyilvánulást a munkatársainak.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100016752970327 – Erdős-Horváth Ádám. Semmi nem utal arra, hogy valódi lenne a profilja, egyáltalán nincs olyan megnyilvánulása a Facebookon, amihez köthető lenne valós ismeretségi kör, kizárólag politikai bejegyzéseket oszt meg, ezekre minimális kedvelés érkezik.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100010538688881 – Bardóczky Endre. egészen más emberek vannak a borítóképén, sőt, a profilképe sem egyezik a fényképein szereplő alakkal. Ugyanúgy nincs semmi személyes az adatlapján, az egyik antifasiszta szimbólumot ábrázoló zászlós képét megtaláltuk több külföldi oldalon is:

https://www.surreynowleader.com/news/brewers-create-anti-fascist-ale/
https://www.kelownacapnews.com/news/brewers-create-anti-fascist-ale/
https://www.saobserver.net/news/brewers-create-anti-fascist-ale/

Fellegi Rita – őt nem tudjuk linkelni, mert úgy tűnik, törölte a Facebook tegnap óta, szintén ebbe a körbe sorolható, a linkelt Vadhajtások oldalon megtalálhatóak a kommentjei lefotózva.

A Vadhajtások elkövetett egy elég szembetűnő hibát. A No Pasarán oldal „adminjait” sorolta fel, vagyis a kamuprofilokat, holott egy Facebook-oldalnál az adminok egyáltalán nem láthatóak, kivéve, ha ők maguk nem adminok.

A kamuprofilok undorító beírásai közé ráadásul Nefelejcs Gergő profilját is linkelik, holott ő antifasiszta aktivistaként tevékenykedik, a közéletben ismert és megbecsült személy, soha nem írta le, hogy az áldozatok megérdemelték a kivégzést!

Ez a kamuprofil-hálózat már régóta működik, köztük jónéhány profilt több évvel ezelőtt regisztráltak. A Vadhajtások legundorítóbb húzásával állunk szemben, ahol meggyilkolt fiatalok emlékét gyalázzák. Szégyellhetik magukat!

loading...