A Fideszt buktatta le Kovács Zoltán kormányszóvivő egy elszólásával – az osztrák állami TV reagált

Kép forrása: Balogh Zoltán / MTI

Mély felháborodását fejezte ki a Riporterek Határok Nélkül nevű nemzetközi újságírószervezet, miután Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár Soros György akciójának nevezte azt a videót, amelyet az osztrák közmédia készített a magyar sajtó jelenlegi állapotáról.

A szervezet vezetőjének a Hvg.hu által idézett közleménye szerint a magyar kormányszóvivő gúnyt űz a magyarokból:

Kovács Zoltán kormányszóvivő gúnyt űz a magyar lakosságból azzal, hogy az Orbán Viktorral szemben kritikus osztrák sajtót eszközként használja fel az antiszemitizmusra való fogékonyság megerősítésére.

Az ORF1 osztrák állami tévében január 23-án sugározták azt az adást, amelyben 16 percen keresztül az a téma, hogy a kormány hogyan sajátította ki magának a médiát, miközben mindenhova stadionokat épített. Ezt nem tudta szó nélkül hagyni Kovács:


A Riporterek Határok Nélkül ausztriai szervezetének elnöke szerint nem megengedhető, hogy hiteltelennek állítsák be az újságíróik oknyomozó munkáját.

Egy másik elnökségi tag szerint Kovács reakciója magyar kormányzati körök nyugtalanságáról árulkodik, amikor ezt a minőségi munkát politikai kampányként próbálják beállítani. 

Lényegében Kovács Zoltán nem a Soros-hálózatot, hanem a Fideszt buktatta le, hiszen ezzel a vádaskodással bebizonyította, hogy amit az osztrák állami televízió állít a magyar médiahelyzetről, igaz.

loading...