Rejtjeles fotót osztott meg a pécsi KDNP, csak azzal nem számoltak, hogy más is rájön, mit ábrázol

Szabad Pécs szúrta ki, hogy kedd reggel egy náci propagandaplakát megosztásával népszerűsíti a pécs-baranyai KDNP az Alaptörvény L. cikkelyét, amely a házasság intézményének védelmét és annak férfi-nő kapcsolataként való meghatározását szentesíti.

A független portál szerint, a képet leggyakrabban szélsőjobboldali és alt-right fórumokon, webshopokban és közösségi médiás oldalakon lehet fellelni:

„Az eredeti képet – amiről eltávolították az SS jelzést – az interneten fellelhető legtöbb forrás Harald Damsleth-nek tulajdonítja. A német származású, de norvég illusztrátor leginkább a náci propagandaplakátjairól ismert és norvég, angol és magyar nyelvű wikipédia oldala is van” – írja a Szabad Pécs.

A képet, a rajta látható plakáttal egyébként nem maga a baranyai KDNP tette közzé, hanem egy magánszemély Facebook-oldaláról osztotta tovább:

Elképzelhető hogy az oldal kezelői nem tudták beazonosítani a kép forrását, stílusjegyeit, de mégis megdöbbentő az eset, főleg annak tükrében, hogy mindössze egy nappal korábban még a holokauszt emléknappal kapcsolatban posztolt a helyi KDNP

– teszi hozzá a Szabad Pécs.

Az elmúlt években már volt arra példa, hogy hasonló módon siklott ki egy-egy kommunikációs fogás a kormánypártok részéről. 2017-es Soros-plakátok több európai politikusokban is a nácik antiszemita propagandaplakátjait idézte fel, miközben az Orbán Viktor 2018-as évértékelőjében elhangzó „munka, haza, család” hármas jelmondata a nácikkal kollaboráló francia Pétain-rezsim jelmondatának ismétlése.

loading...