Bayer Zsolt tüntetést szervez a rasszizmus ellen: ez nem Hírcsárda, hanem a valóság!

Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton

Azt gondoltuk, hogy nem igazán tud a Fidesz kommunikációs stábja meglepetéseket okozni, de most sikerült egy olyan témát előhoznia a jobboldali sajtónak, amitől az állunk is leesett.

Bayer Zsolt a rasszizmus elleni harc fő partizánjává lépett elő, amikor is sikerült meglovagolnia egy olyan „témát”, amit megpróbálnak Niedermüller Péter DK-s polgármesterre ráhúzni. A fideszes publicista tüntetést is szervez egy olyan mondat miatt, amely épphogy a rasszizmusra hívta fel a figyelmet.

„Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. Ez a családelképzelés” – mondta Niedermüller az ATV-ben.

Magyarra lefordítva ez arról szól, hogy a Fidesznek már mindenki ellenségkép, kivéve a fehér, keresztény heteroszexuális férfiak (na és persze az ő szemléletükben esetleg a körülöttük lévő nők másodrangú állampolgárként.) „Ez a családelképzelés” – így fogalmaz a DK-s politikus, vagyis hogy az autoriter kormány ideája ennyi és nem több. Nem fér ebbe bele sem cigány, sem meleg, sem migráns, sem piréz.

Nem is lenne nagyon mit magyarázni Niedermüller mondatán, de a Fidesz központi utasítása szerint ezért most őt ütni kell. Olyannyira nem talál fogást a kormánypárt az ellenzéken, hogy magát Bayert indítják el a polgármesteri hivatal elé demonstrálni.

Korábban egyébként maga az erzsébetvárosi polgármester és a pártja is reagált erre a nonszensz fideszes támadásra:

Niedermüller a Facebookon azt írta: „A Magyar Hang egy, az ATV-n elhangzott beszélgetésben tett megjegyzésemet úgy értelmezi, hogy én rémisztőnek gondolom a fehér, keresztény hetero férfiak és nők csoportját. Erről természetesen szó nincs. De nem veszem fel az elém dobott kesztyűt, én nem fogok senkit rosszindulattal vádolni.”

„Niedermüller Péter éppen arról beszélt, hogy a Fidesz világképe – amely sok egyezést mutat a nacionalista gondolkodásmóddal – a kirekesztésről, ellenségkép-gyártásról és rasszizmusról szól, és ennek a világnézetnek az eredménye lehet az, hogy végül nem maradnak mások, akiket ne rekesztene ki a társadalom, csak a fehér, heteroszexuális férfiak.”

Ha emiatt valaki tényleg elhiszi (az újonnan antirasszista) Bayer Zsoltnak, hogy ebben a történetben Niedermüller a kirekesztő, nagyon nem figyelt oda a Fidesz kommunikációjára és politikusainak megszólalásaira az elmúlt években…

loading...