Kirúgták az ápolónőt, mert kommentelt, az ATV kameráját csaknem szétzúzták: üdv a Fidesz országában

Kép forrása: ATV

Vajon milyen összefüggés lehet az egészségügyi feladatkörünk ellátása és a politikai véleményünk között? Ez a kérdés biztosan eszébe jutott Horváth Mónika ápolónőnek, akit a siófoki kórházból küldtek el, amiért a térség fideszes képviselőjére kellemetlen tartalmú bejegyzést tett közzé a Facebookon.

Az ATV számolt be az esetről, méghozzá egyáltalán nem zökkenőmentesen. Horváth Mónika történetét egy hete szerette volna bemutatni a csatorna stábja, de akkor egy férfi vezetésével három biztonsági őr támadt operatőrükre a parkolóban.

Ennek a történetnek feljelentés lett a vége, és azóta kiderült, hogy a rángatás miatt komoly anyagi kár keletkezett a kamerában. És nemrég arra is fény derült, hogy nem csak az ápolónőt rúgták ki a kórházból.

Az orvosigazgató-alpolgármester nem kívánt nyilatkozni; a Facebookon egy rövid bejegyzésben írta le, hogy felmondtak neki, ezt követően ellenzéki jelöltként indult el az önkormányzati választáson. A városban egyre nagyobb a felháborodás.

Az ellenzékiek most egy kék szalagos akciót indítottak a kórházban történtek miatt.

A tévének nyilatkozva az ápolónő azt mondta, többször figyelmeztették, hogy „ebben a politikai helyzetben” nem engedheti meg magának, hogy politikai témákban írogasson az interneten.

Horváth nem vette át a felmondólevelét, mert ahhoz nem mellékelte a kórház az indoklásként felrótt bejegyzést.

loading...