A női fideszes EP-képviselők is beálltak az asszonyverőket védők soraiba – ezt nem felejtjük el nekik!

Kép forrása: MTI

A képviselők többsége megszavazta azt a határozatot, amiben szorgalmazzák, hogy a nők elleni erőszak megállítása érdekében minden tagállam minél hamarabb ratifikálja az Isztambuli Egyezményt, a fideszes képviselők azonban csak tartózkodtak.

A magyar kormány egy ideig csak mismásolt az ügyben, de ma már nyíltan ellenzi az egyezmény elfogadását. 2017-ben az akkori igazságügyi miniszter, Trócsányi László azt mondta, hogy a kormány „fontos feladatának tartja az Egyezmény ügyét”. Trócsányi a csúszást azzal indokolta, hogy „fel kell mérni a belső jogi környezetet annak érdekében, hogy ne legyen jogrendszerünkben olyan szabályozási elem, mely a nemzetközi egyezménnyel ellentétes”.

Ugyanakkor utódja, a Fidesz elmúlt években kedvenccé vált üdvöskéje, Varga Judit a miniszteri meghallgatásán az egyezményt „politikai hisztinek” nevezte, mert szerinte a nők nagyon jól vannak Magyarországon, nem kell választaniuk a család és munka között, és a kormány keményen fellép a családon belüli erőszak ellen is.

A mai szavazáson a fideszes EP-képviselők is Varga példáját követték. Tartózkodtak. Ezzel világosan kifejezték, hogy a vakkomondorok rendszerét támogatják. Azokat az áldozatokat, akiket férjük agyba-főbe ver, háttérbe szorították ott az Európai Parlamentben, hiszen ők konzervatívak, hagyományos értékeket követők, családvédők, vagy ki tudja még, milyen maszk mögé bújva mosdatják az elkövetőket és hibáztatják az áldozatokat úgy, ahogy annak idején tették elődeik.

Szégyen, hogy ehhez a rendszerhez okos, öntudatos nők asszisztálnak. Kívánjuk, hogy tudjanak szembenézni azokkal, akiket a tartózkodó szavazatukkal veszélybe sodortak! Más nőkkel, anyukákkal, gyermeklányokkal. Nem hinnénk, hogy ez olyan könnyű feladat lenne a mai voksuk után…

 

 

loading...