Juszt László úgy megdöntötte Orbán elméletét a Puskás Arénáról, hogy lefújták a meccset

Kép forrása: MTI

Juszt László Facebook-kiírásban írt arról, hogy miért blődség összehasonlítani a Puskás Arénát a Lánchíddal. Változtatás nélkül közöljük a véleményét:

„A Puskás Arénáról Orbán azt mondta: bár előtte volt vita, hogy kell-e vagy sem, de a végén mindenki boldog volt, és mindenki tapsolt. Orbán emiatt aztán az új, 67 ezres stadiont a Lánchídhoz hasonlította.

A megállapítás három okból is csacsiság:

1. Hogy Orbán boldog, azt nem vitatom, de hogy a végén mindenki boldog lesz-e, az egyáltalán nem biztos. És nem csak a 190 milliárdra gondolok, hanem a fenntartás költségeire is, amit bizony megintcsak nekünk – közösen – kell állni. S hogy ahhoz hány telt házra lenne szükség, azt még megbecsülni sem lehet ma.

2. Csacsiság azért is – sőt leginkább azért – mert a Lánchidat Széchenyi István és Sina György nagyrészt a saját pénzéből építette. Orbán viszont a stadiont a mienkből. És annak nagy részét még el is lopták.

3. És csacsiság azért is, mert amikor Széchenyi előállt a két városrészt állandóan összekötő híd elképzelésével, akkor Pesten még nem volt állandó átkelő. Stadion viszont ma nem egy és nem kettő van Budapesten.”

loading...