Hogy nem sül le a bőr Pálffy Ilona arcáról? Amit ma közöltek, az felnyomja benned a pumpát!

MTI Fotó: Soós Lajos

Egyszerűen nem találunk szavakat a Nemzeti Választási Iroda közlésére, miszerint 28 olyan jelölt indul az önkormányzati választáson, akinek nincs pontos lakcíme. Jól olvasta: olyan emberekről beszélünk, akik egyébként nem szavazhatnak, de a nevük szerepelhet a szavazólapon.

Az indulóknak sem állandó lakcíme, sem tartózkodási helye nincs, mindössze települési szintű lakcíme, azaz lakcímkártyáján csak a település van feltüntetve, utca és házszám nélkül.

Az önkormányzati választáson a lakcím nélküli magyar állampolgárok nem szavazhatnak, ők azonban választhatók, ha jelöltként indulnak.

Az alaptörvény szerint ugyanis a magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgároknak passzív választójoguk van: képviselő, polgármester vagy akár főpolgármester is lehet Magyarországon bejegyzett lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgár.

Ahhoz, hogy a lakcím nélküliek jelöltként indulhassanak a voksoláson, kérniük kellett regisztrációjukat a központi névjegyzékbe. A Nemzeti Választási Iroda az MTI kérdésére közölte: a nyilvántartás szerint 28 jelöltnek van csak települési szintű lakóhelye.

A sokak által tisztelt Pálffy Ilona vajon nem tartja gyanúsnak, hogy egyáltalán elindulnak ilyen emberek a választáson? Magát a tényt közlik, viszont betudják ezt szabályos és tiszta dolognak, csak mert az alaptörvény rendelkezik róla?

A 28 jelölt közül vajon hánynak egyezik a neve az ellenzéki indulóéval, hogy megtévesszék egy hajléktalannal a választópolgárokat? Miért engedik ezt a gyakorlatot Magyarországon?

Erről kellene beszélnie Pálffy Ilonának…

loading...