Elismeri és becsben tartja a fiataljait a DK: Gyurcsány Ferenc szuperkedves gesztust gyakorolt feléjük

A fiatalok nehéz helyzetben vannak Magyarországon, ha politikára adnák a fejüket. Nem az élvonalról beszélünk, hanem arról az utánpótlásról, akik vagy a háttérben segítik a pártok munkáját, vagy a későbbiekben szeretnének a közélettel foglalkozni.

A Fideszben azért nem egyszerű fiatalnak lenni, mert ahelyett, hogy kreatív műhelyben munkálkodnának az ifjú kormánypártiak, vitáznának másokkal, csak mantráztatják velük a migránsozó, sorosozó vagy éppen a karácsonyozó szövegeket, előre megírt panelek szerint. Akinek ehhez gyomra van, bízhat benne, hogy valamikor bekerülhet a bűvkörbe, és fideszes politikussá válik. Olyanná, aki nem gondolkodik, csak végrehajt, nem reformál, csak követi a rendszert.

A DK-ban ez egészen másként működik. Gyurcsány Ferencnek azon túl, hogy megtalálta a megfelelő csatornát ahhoz, hogy kb. hetente fiatalokkal találkozzon szerte az országban, beszélgessen, véleményt cseréljen, nagyon kedves gesztust is gyakorolt azok felé, akik a DK kötelékében politizálnak.

A mai napon lettünk figyelmesek a posztjára, amit Ötvös Lili Fruzsináról írt egy sorozat részeként, amelyben bemutatja a DK-val dolgozó, önkénteskedő fiatalokat.

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmaz:

„Folytatom a sorozatomat, ahol bemutatok nektek néhány országosan alig ismert vagy ismeretlen DK-s aktivistát, helyi vezetőt. Valójaban ők viszik a hátukon a pártot. Itt az ideje, hogy megismerjétek őket!

Egy alig tizennyolc éves lányt mutatok be nektek. Ő Ötvös Lili Fruzsina, aki azon túl, hogy érettségi előtt áll, az egyik legfiatalabb aktivistánk.

Közös történetünk egy gyakornoki programmal kezdődött, amikor Fruzsi belekóstolt a politikacsinálás hétköznapi világába. Na meg persze nem csak látta, hanem résztvevője is lett annak, hogy miként segítik sokan az előtérben levő politikusok munkáját.

Aztán kiderült, hogy ez egy egészen jó csapat, normális, lelkes emberekkel, sok fiatallal, és hát a gyakornoki program végén Fruzsi velünk maradt.

Túl van már két választási küzdelmen, melyek nem hogy nem vették el a kedvét a politizálástól, inkább még lelkesebb lett.

Szóval egyike azoknak a fiataloknak, akik egyre nagyobb számban jönnek hozzánk. Valami új kezdődött itt mifelénk:))” – írja a DK elnöke.

loading...