Hét lakattal zárják Pokorni szekrényében a csontvázakat: Élő Norbert mindent borítana

A XII. kerületben Élő Norbert DK-s politikus összellenzéki támogatással indul, hogy új elképzelésekkel, kigondolt koncepcióval újítsa meg a Hegyvidéket, átláthatóvá tegye az önkormányzatot, és csapatával elszámoltassa a Pokorni-éra ügyeit. Vele beszélgettünk.

Ellenszél: Példaértékű összefogás jött létre a XII. kerületben, 7 párt is támogatja Önt. Egy az egy ellen megmérettetésben lesz Pokorni Zoltán kihívója. Milyen a közhangulat a Hegyvidéken, milyen visszajelzéseket kap a lakosoktól?

Élő Norbert: Egyértelműen megnövekedett az érdeklődés a közügyek iránt. Egyre többen érzik úgy, hogy meg kell mozdulniuk, tenniük kell, különben a Hegyvidék soha többé nem lesz élhető kerület, a főváros „nagy tüdeje”. A Normafa fejlesztésnek álcázott tönkretétele, az egyre durvább beépítések, a lakosság véleményének sorozatos figyelmen kívül hagyása sokak számára az utolsó cseppet jelentették a pohárban. A politika iránt korábban helyi szinten sem érdeklődő kerületiek keresnek meg gondjaikkal, javaslataikkal. Nagyon sokan érzik úgy, hogy a jelenlegi fideszes képviselők cserben hagyták őket, teljesen elszakadtak a választóiktól, némán nyomogatják a szavazógombot a testületben. A közhangulat egyértelműen a változás igénye felé mozdult el.

A programjából kitűnik, hogy kifejezetten zöld elképzelései vannak a Hegyvidékkel kapcsolatban. Felsorolna néhányat a legfontosabbak közül?

„Zöld” elképzeléseim között nehéz fontossági sorrendet felállítani, de ha mégis kellene, első helyre a Normafa tönkretételének megállítását és a teljesen elszabadult beépítések megfékezését tenném. Egyik első intézkedésem lesz átfogó, részletes környezeti hatásvizsgálat elrendelése a tervezett beruházásokkal kapcsolatban. El szeretném érni azt is, hogy a Hegyvidéken csak elektromos buszok közlekedjenek, jelentősen csökkentve a károsanyag-kibocsátást, a levegő szennyezését.

A DK politikusaként az EP-választások óta nagyobb felelősség hárul Önre, ahogy más politikusokra is a pártban, mivel a legnagyobb ellenzéki erővé váltak. Mit gondol, növelhető még a népszerűség?

A népszerűséget tárgyilagos, nyílt beszéddel, konkrét intézkedésekkel lehet növelni, s képviselő-jelölt társaimmal mindent meg is teszünk ennek érdekében. Nap mint nap tapasztaljuk, hogy a polgároknak elegük van a közhelyekből, nem hangzatos jelszavakat, hanem tetteket várnak, s mi erre készen állunk.

Átláthatóvá, ellenőrizhetővé teszem az Önkormányzat működését. Korábban is volt már ilyen kezdeményezés, de Pokorni Zoltán polgármester és a helyi fideszes képviselők leszavazták. Mit gondol, megválasztása esetén csontvázak fognak kiesni a szekrényből?

Az a bizonyos szekrény ma hét lakattal van lezárva, köszönhetően Pokorni polgármester úrnak és a fideszes képviselőknek. Nem tudhatjuk, legfeljebb sejthetjük, mi minden rejtőzhet benne. Egy biztos: azt a szekrényt ki kell nyitni, és alaposan rendet kell rakni benne.

loading...