Feje tetejére állt a kampány: Örkény egypercessé változott Hunvald kommunista kampányközpontja

Kép forrása: Hunvald György Facebook-oldala

A politikai kalandor kifejezés új értelmet nyert Hunvald György esetében, aki úgy döntött, elindul Karácsony Gergely jelöltjével, Niedermüller Péterrel szemben Erzsébetvárosban. Nem elég, hogy ezzel a büntetőügyeivel a köztudatba került politikus konkrétan lefeküdt a Fidesznek, még tanácsokat is kérhetett Orbánéktól a szavazatvásárlásra, ugyanis ő maga is egy kicsinyes kampánycsellel, krumpliosztással rukkolt elő.

A Partizán szerkesztője, Gulyás Márton civil aktivista is VII. kerületi lakos, ezért úgy döntött, megkérdezi állampolgárként, hogy mégis ki finanszírozza a burgonyát, amit Hunvald György osztogat a – most kapaszkodjanak meg! – a Vajnai Attila féle kommunista párt irodájában. Amikor Gulyás meglátogatta az eseményt, Hunvald György nem tartózkodott az épületben, ott voltak viszont a segítői, akik enyhén szólva sem voltak képben, ellenben közülük az egyik legismertebb Hunvald-aktivista, Baranyi Zinyó Gyula nemes egyszerűséggel zsidózni kezdett.

Egész pontosan azt mondta: „menj a zsidókhoz!”. Amikor Gulyás rákérdezett az utcán, hogy ez pontosan mit jelent, Baranyi az alábbi gondolatmenettel állt elő:

„- Miért, a Momentum az nem zsidó? Ők a zsidók, az SZDSZ-nek a… onnan váltak le, az unokák, a gyerekek, nem? Ezt tudja a média is mondja!”

Ha eddig nem lett volna olyan az egész, mint egy Örkény-novella, összefoglaljuk: Hunvald Györgynek most egy antiszemita férfi a jobbkeze, aki krumplit osztogat a kampányban a kommunisták irodájában, mindeközben az összes elvesztett szavazatért, amit nem az ellenzéki közös jelöltre adnak le, a Fideszt támogatja a Hunvald-Vajnai-Baranyai csapat.

A felvételről azonban ennél sokkal komolyabb részlet is kitűnik. A videón látható, hogy az aktivisták rögzítették a lakcímkártyák alapján a választópolgárok személyes adatait. Reméljük, hasonló módon vizsgálja ki az ügyet a rendőrség, ahogy azt tették Pikó András esetében is, főleg, hogy jelenleg is zajlik egy eljárás még Hunvalddal szemben, ebben az ügyben az ügyészség szerint „a vádlott VII. kerületi polgármesterként színlelt szerződéseket kötött ismerőseivel, barátaival, ami után nem történt teljesítés, munkavégzés, és ezzel mintegy 45 millió forint kárt okoztak Erzsébetvárosnak”. Itt ősszel várható ítélethirdetés.

loading...