Mindent átírhat a választásokon, hogy budapestiek egy csoportja levelet írt az ellenzékieknek

Eltűnt a legtehetségesebb magyar énekes.

A VII. kerületben lakó tevékeny civilek egy közvélemény-kutatást szeretnének indítani a Fidesz ellen induló ellenzéki jelöltek között. Úgy vélik, a VII. kerületben csak úgy lehet gyökeres változást elérni, ha egyetlen, mindenki által támogatott polgármesterjelölt indul el az önkormányzati választáson.

A közleményüket az Egy az Egy Ellen Erzsébetvárosban Facebook-oldalról hivatkozzuk át.

„Tisztelt polgármesterjelöltek, tisztelt erzsébetvárosiak!

Fel kell ismernünk, hogy a kerületünk hatalmas válaszút előtt áll. Októberben kiderül, hogy öt éven át ki fog Erzsébetváros élén állni, és hogy a városatyák milyen irányba változtatják meg a dolgaink alakulását.

Fontosnak tartjuk leszögezni, hogy nem vagyunk függetlenek, de nem is tartozunk egyetlen párthoz sem! Olyan lakók vagyunk, akik nem támogatják a jelenlegi városvezetést, mert látjuk, hogy az a saját érdekei mentén a vesztébe sodorja Erzsébetvárost. Elemezve az európai parlamenti eredményeket és örömmel látva a kerületben történt összefogást, hiszünk abban, hogy most kell fellépnünk a Fidesszel szemben! Ha néhány egyéni indulón fog múlni a sikertelenségünk, a legközelebbi választáskor már Erzsébetvárosra rá sem ismerünk, ha a kormánypárt törekvései érvényesülnek.

Most dől el, hogy mi lesz a fenntarthatatlanná vált bulinegyeddel, most derül ki, hogy a Péterfy utcai kórház egy rosszhírű, elmaradott, omladozó épület marad, vagy egy korszerű, modern intézménnyé válik! A következő öt év meghatározó lesz. Éppen ezért úgy érezzük, cselekednünk kell!

Gyűjtést indítunk egy közvélemény-kutatásra, amely a kerületben induló polgármesterjelölteket méri. Úgy gondoljuk, hogy a helyiek véleménye mérvadó lesz minden valóban változást akaró politikus számára! Azt szeretnénk, ha kiderülne, ki az az egy kihívó, aki mögé felsorakozva már most megakadályozhatjuk Erzsébetváros összeomlását!

Arra kérjük a sajtót, és mindenkit, aki ezt a felhívást akár a saját felületein is terjesztheti, hogy minél többekhez juttassák el a szándékunkat, és a szavazólapon már csak egy erős, közös alternatíva maradjon, amikor behúzzuk az X-et!

Köszönjük mindenkinek, aki segít a célunk elérésében! Hisszük, hogy ez most sorsfordító lehet mindannyiunk számára!”

Kezdeményezők: Bibok Erzsébet, Camara Sékou Hammala, Csillag Katalin, Dudás Ferencné, Fülöp Adorján, Gergely Dóra, Kállai Imre, Karmazsin Piroska, Kiszely Tibor, Ripp Erzsébet, Pók László, Szemere Péter, Szokol András, Szokolné Kovács Anna, Szűcs Zoltán, Török Tamás, Vári György, Vécsey Györgyi, Veress Gabriella. 

loading...