Retteg a Fidesz Győrben? Zaklatni kezdték a DK-s polgármesterjelöltet az éjszaka közepén

Kép forrása: Glázer Tímea Facebook-oldala

Nem marad a kampány esemény nélkül idén sem. Glázer Tímeát, a DK politikusát (aki jelenleg a győri összellenzéki polgármesterjelölt), folyamatos zaklatások érik ismeretlen telefonszámokról. A jelölt az esetről a Facebookon is közzétett egy bejegyzést.

Az Ellenszel.hu megkereste a győri polgármesterjelöltet, hogy a történtekről kérdezzük.

Ellenszél: a múlt éjjel egy képernyőfotót tett közzé politikusi oldalán a mobiljáról, amelyen számos telefonszám nélküli bejövő hívás szerepelt. Azt írta: „Kezdődik a zaklatás és megfélemlítés!” Efféle esetekről általában akkor számolnak be a politikusok, ha az ellenfelük komolyan aggódik miattuk. Győrben van oka félni a jelenlegi vezetésnek?

Glázer Tímea: Véleményem szerint van okuk félni a fideszes városvezetőknek, mivel ilyen nagy Összefogás még nem volt a városban. Mind az öt ellenzéki párt most közösen indul és ez elég nagy erőt jelent, illetve a városban érezhető a változás hangulata is.

Ön volt az első, aki leadta az ajánlásokat, és hivatalosan is jelöltté vált. Tudjuk a Fideszről, hogy ebbe a kimondatlan versenybe apait-anyait belead, Győrben mégis Glázer Tímeát jegyezték be először Borkai Zsolt helyett.

Nagyon gyorsan összegyűltek az aláírások. Szombaton délelőtt kezdünk és vasárnap estére már sokkal több, mint a kötelező leadott aláírás mennyisége megvolt. Szervezetten és gyorsan gyűjtöttük az aláírásokat, nagyon sok választópolgár személyesen keresett meg minket.

Azon túl, hogy összellenzéki polgármesterjelölt, Ön a DK regionális szervezője. Az elmúlt hónapokban a Demokratikus Koalíció ugrásszerűen a legnagyobb ellenzéki párttá vált. Mit gondol, hogyan sikerülhetett a DK-nak ezt elérni, és ha a saját munkáját nézzük, milyen szerepe volt ebben Önnek és a régiós csapatának?

Regionális vezetőként a feladatom 21 választókerület munkájának a segítése és a demokratikus koalíció népszerűsítése. A DK nemcsak a kampányidőszakban tartja a választópolgárokkal kapcsolatot hanem a választások közötti időszakban is folyamatos kitelepüléseken fórumokkal és programjával népszerűsíti a pártot. Az Európa parlamenti választásokon egy nagyon jó listavezetővel, Dobrev Klárával és egy nagyon jó, lendületes, fiatalos – most már mondhatjuk, sikeres – kampánnyal növeltük népszerűségünket, amit azóta megtartottunk, és még emelni is tudtuk.

Összefoglalná, hogy mi az a néhány jelentős változás, amelyek megvalósítását megválasztása esetén egészen biztosan megígér a győrieknek?

Megválasztásom esetén az alábbi programot valósítjuk meg Győrben:

  • első körben a város buszközlekedésének megoldása szerepel a terveink között, (a régi buszok lecserélése fokozatosan elektromos buszokra, a menetrend átgondolása, illetve a buszok járatainak a sűrűségének növelése.
  • második nagyon fontos programpontunk a tiszta, élhetőbb, zöldebb város, illetve a vízpartok kihasználtsága.
  • A harmadik programpontban szeretnénk az önkormányzat működését megváltoztatni. Biztosítunk egy nyitott városházát, ahol az év 365 napján választópolgárok elmondhatják véleményüket panaszaikat is javaslataikat.  Szeretnénk visszaállítani a rész-önkormányzatokat, hogy minél szélesebb körben beleszólhassanak a győriek a helyi ügyekbe.

Nagyon sok probléma van még, amelyekre megoldásainak vannak. Programunkat szakértők és a város polgárainak javaslatai alapján állítottuk össze.

loading...