Megvan a megoldás! Három szabály, amivel legyőzhetjük a Fideszt októberben!

Ez az írás nem olyan szenzációs, mint a hőn áhított Simicska-atombomba, de legalább annyira hatékony, sőt jóval hatásosabb.

A szupertitkos anyag semmiféle ördöngösséggel nem jár, azzal sem árulunk el nagy titkot, hogy mi magunk írtuk… íme:

A Fidesz legyőzésének módszerei az önkormányzatokban

Az első szabály: öt évig moroghatunk, de semmi értelme nem lesz!

A közhelyek közhelye, mégis a legfontosabb, hogy ha nem megyünk el szavazni, mert úgysem rajtunk fog múlni, akkor ne is várjuk a csodát! Az elkövetkezendő 5 esztendőről fogunk dönteni. Addig nagyon kevés módunk lesz megváltoztatni a városvezetés összetételét. Tegyük meg, hogy urna elé járulunk!

A második szabály: (képmelléklettel). A fotón nem egy aktivista látható, hanem Dr. Binszki József, szegedi önkormányzati-képviselőjelölt, a helyi DK elnöke. Aláírásokat gyűjt személyesen, ajtóról-ajtóra kopogtatva. A fotó nagyjából 19:30-kor készült, miután hozzám is becsengetett. (Nem mondtam neki, hogy ide kiteszem a képét, de közszereplő és nem írok róla rosszat.) 🙂

Az a jelölt, amelyik nem veszi a fáradtságot, hogy saját maga látogasson el a lehető legtöbb helyre a választókörében, nem is valódi jelölt. Binszki József csak egy a sok pozitív példa közül, de ahogy látjuk, nem véletlen hogy Szeged az ellenzék fellegvára. A nagy titok nem áll másban, mint olyan jelölteket találni, akik hajlandóak a kampányban személyesen is dolgozni.

A harmadik szabály: lehet vitatkozni egymással, ideologizálni, de higgyétek el, hogy egy település nem azért lesz jobb, ha nem a Fidesz áll az élén, mert a pártszövetségben vannak, akik jobban és vannak, akik kevésbé szeretik Horthyt. Erről majd ráértek lamentálni az országgyűlési választásokon! Most arról kell döntenünk, hogy szeretnénk-e, ha a település feudális rendszerben működne a továbbiakban. Arról, hogy a fideszes helyi atyaúristen a százezredik mutyiját is összehozza-e a kormánnyal, és a városba szállíttat-e még húszezer tonna szennyvíziszapot.

Arról kell dönteni, hogy a családtagjaink, a barátaink elmondhatják-e a véleményüket a városban anélkül, hogy esküt tesznek a Fidesznek, vagy hogy közmunkásokat köteleznek-e majd a pártpropaganda terjesztésére.

Azok a települések, ahol többféle gondolkodók indulnak el egy pártdiktátummal szemben, jól fognak járni, mert az összefogás szereplői egymást is kontrollálják majd a képviselő-testületekben. Demokratikusan fognak működni. Ennek pedig elengedhetetlen hozadéka, hogy a korrupció csökken, a város pedig fejlődik.

Válasszátok a legalkalmasabb, közös jelöltet, és ne higgyetek az önálló indulóknak! Ők a jelenlegi politikai állás szerint nem az ország érdekét szolgálják!

Jabronka Richárd

loading...