Nem akárki osztotta ki a Fidesz japán származású képviselőjelöltjét: ezen elhasaltunk!

A képen Miyazaki Jun és Gréczy Zsolt

Song Simon, a Fidesz magyar anyától és japán apától származó kispesti önkormányzati képviselőjelöltje szerint nem szabad Európába engedni az idegen kultúrákból származókat, számolt be erről a rendkívül ellentmondásos hírről az Index. Ez már önmagában érdekes, azonban a történet folytatódik.

Az előzmények

A fideszes félig japán jelölt többek között azt írta ki a közösségi oldalára:

Song Simon, a Fidesz jelöltje

„aki képes a saját arcát adni azokhoz az erőkhöz, akik minden percüket azzal töltötték, hogy idegen kultúrákból származó, sokszor erőszakos bevándorlókkal árasszák el Európát, az nem méltó arra, hogy a kerületet képviselje.”

Többen is kritizálták Song Simont a megszólalásaiért, azonban a leghitelesebb kritikus csak ezután jelentkezett.

Miyazaki Jun, a Demokratikus Koalíció szintén magyar anyától és japán apától származó VI. kerületi önkormányzati képviselőjelöltje délutáni közleményében úgy reagált,

„Song Simon bemutatta, hogy milyen az, ha valaki megtagadja származását és feláldozza identitását a pártpolitika oltárán.”

A DK felhívta rá Song Simon figyelmét, ne lepődjön majd meg, ha őt is eléri a bevándorló-ellenes gyűlölet, amit ő maga is csak szít az önkormányzati kampányban. A DK szerint nincs szükség olyan emberekre, akik magyarság-bizonyítványt akarnak osztogatni, önhatalmúlag eldöntve, hogy ki és mennyire magyar.

Röhejes, hogy a fideszes Song ilyen szerepre vágyik, mintha ő maga a magyar nemzet szívcsakrájában fogant volna csodaszarvas és turulmadár kumisz áztatta nászában. Inkább legyen büszke arra, hogy japán származású magyar és tegyen meg mindent azért, hogy Magyarország is büszke legyen rá

– tette hozzá a közleményében Miyazaki Jun.

Ennél magasabb labdát egyik stadionunkban sem lehet lerúgni. Köszönjük, Miyazaki Jun!

loading...