Semmi különös, csak ma Novák Katalin levelet küldött nekem, és most csacsogunk

Kép forrása: Novák Katalin Facebook-oldala.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár nemrégiben menhelyes kutyákkal készült fotókat tett ki Facebook-oldalára magáról és gyermekeiről. Erről írtunk is egy cikket, amelyben többek között idéztük azt a levelet, amit az államtitkárnak küldtünk, hogy megkérdezzük, valóban fogadott-e örökbe kutyust, vagy csak fényképezkedett velük egyet.

Az államtitkár saját maga válaszolt nekem, nem bízta a sajtósaira a dolgot. A levelét változtatás nélkül közlöm, illetve az arra adott válaszomat. (Mintha csak barinők lennék.)

„Tisztelt Jabronka Richárd!

Köszönöm, hogy figyelemmel kíséri FB oldalamat. Örömmel olvasom, hogy szívén viseli a magukra hagyott kutyák sorsát, és ezért akár vállaltan elfogult értékítéletét is hajlandó félretenni. Ahogy a FB posztban írtam, jó ideje napirenden van ez a kérdés, ezért is néztük meg a kutyusokat egy menhelyen, ahol egyébként közel 130 kutyát és számos más állatot tartanak biztonságban. Azért is osztottam meg a képeket, mert a leendő kutyatulajdonosokban is talán felmerül, hogy menhelyről is lehet választani, nem csak tenyésztőtől. Ha a mi családunkban bizonyossá válik a döntés, hírt adok róla, kísérje figyelemmel addig is FB oldalamat. A korrekt tájékoztatás reményében üdvözli:

Novák Katalin”

A válaszom:

„Tisztelt Novák Katalin!

Köszönöm szépen a személyes válaszát! 🙂 Természetesen lehozom ezt is egy új cikkben. Nagyon fogom várni a fotót, vagy a videoüzenetet, ha megszületik a döntése (ha külön nekem ajánlaná ezt, mint az oldala lelkes olvasóját, igazán megtisztelne vele.) Ugyan az államtitkári tevékenységével és a legtöbb nézetével nem értek egyet, a menhelyes kutyák befogadása mindenféleképpen egy ideológiáktól mentes terep, így szívesen népszerűsítem az ehhez a területhez kapcsolódó tevékenységeit.
UI: Ha a főbérlőmmel sikerülne megbeszélnie, hogy tarthassak kutyust a lakásban (egy nagy szoba, konyha, fürdő, így max kistestűben gondolkodhatunk) akkor én is befogadnék egyet az Ön példájára. Nekem nem hiszem, hogy engedné, de ha egy államtitkár felhívná ez ügyben, talán változna az álláspontja, bár nem tudom, hogy mi a véleménye a jelenlegi kormányról, csak sejteni vélem, mert az Ellenszel.hu-t rendszeresen olvassa. Ha teszünk egy próbát ennek ellenére, kérem, jelezze felém!
Üdvözlettel,
Jabronka Richárd”
loading...