Dobrev Klára felrázta a közéletet: több ezren jelentkeztek a kampányába

A Demokratikus Koalíció EP-listavezetője maga is megdöbbent, amikor látta, hogy másfél nap leforgása alatt hatezren jelentkeztek az újszerű kampányába, amit a kormánypárt plakáthely-elfoglalásaira reflektálva talált ki a párt.

Miután a Fidesz teljesen ellehetetlenítette a kampányeszközöket, amelyek útján a demokratikus pártok hirdethetnék programjaikat, új megoldást kellett kitalálni. Dobrev Klára ezért meghirdette az online kampánystáb-toborzását. A fő cél „plakáthellyé” alakítani a Facebookot és az egyéb közösségi oldalakat. Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a DK EP-listavezetője elmondta, hogy maga is megdöbbent azon, mennyien jelentkeztek a felhívásra, és a számuk egyre bővül.

Korábban már írtunk róla, hogy a Demokratikus Koalíció előretörése egyedülálló. A párt történelmi csúcson van, senkinek nem sikerült úgy felzárnia a közéletet, mint a DK-nak. Mindezt annak ellenére tudták elérni, hogy a Fidesz leuralta a lehetséges kampányterületeket. A párt új, innovatív megoldásai, mint az élő videózás, a vlogolás, a fiatalos chatbot és az ehhez kapcsolódó közönségtalálkozó, valamint az elhagyhatatlan országjárás és a befektetett munka meghozta a gyümölcsét.

Ha megfelelő koordinációval az újonnan jelentkezett többezer ember is beleáll az online kampányba, május 26-ig, a DK egyedülállóan tudja majd eljuttatni üzeneteit szerte az országban. A több ezer aktivista motivációját az a stabil, tabudöntögető program adja, amely szerint az európai minimálbér, az Európai Egyesült Államok, vagy akár az Európai Ügyészség elengedhetetlen feltételei annak, hogy fejlett, európai jogállammá válhasson Magyarország.

Az Egyenes Beszédben Dobrev Klára nyilvánvalóvá tette, hogy ezt nem önerőből kívánják megvalósítani majd az Európai Parlamentben. Azokat a szövetséges képviselőket vonják be, akik hasonlóképp gondolkodnak az európai értékekről, a demokráciáról.

Orbántól pedig Európában egyre többen fordulnak el. Egy ilyen helyzetben nem lesz lehetetlen vállalkozás szövetségeseket találni.

loading...