Szomorú hírek: Czeglédy Csaba nem kertelt a mai kiírásában – akár ma este bevihetik meghurcolói

Az első legfontosabb mondat, amit le kell szögeznünk Czeglédy Csabával kapcsolatban: még nem volt tárgyalás. Jelenleg a politikus-ügyvéd szabadlábon védekezhet, immáron két hónapja. Ha azonban a Választási Bizottság úgy dönt, (ezt nem kötelező megtennie) felfüggesztheti Czeglédy mentelmi jogát, amit jelenleg azért élvez, mert járja az országot a Demokratikus Koalíció kampányában.

(A DK volt az egyetlen párt, aki kiállt mellette, és szimbolikusan felvette az EP-listájára szolidaritásból, tiltakozva az őt ért koncepciós eljárás ártalmai ellen.)

„Bár már pont két hónapja teljesen szabadlábon vagyok – március 7-én engedett ki a törvényszék a házi őrizetből – az ügyészség megfellebbezte a döntést, az ítélőtábla pedig még mindig nem döntött rólam. Tehát könnyen előfordulhat, hogy miután felfüggesztik a mentelmi jogomat, már ma este visszakerülök házi őrizetbe, és akkor nem fogom tudni járni az országot. Ma Veresegyháza, holnap Siklós, csütörtökön Pécs, pénteken Győr – ez a heti programom” – írja Facebook-oldalán a politikus.

Czeglédy Csaba nem adta fel. Jelenleg a visszahúzódás helyett országjárásba kezdett, hogy mindenkivel találkozhasson, aki szurkol neki. Számos fórumon végzi munkáját, ami egyet jelentett mindig is az igazságtalanság elleni küzdelemmel, azok képviseletével, akik nem tudják megvédeni magukat, és akik hozzá hasonlóan bármikor kerülhetnek a Fidesz célkeresztjébe.

Czeglédy Csaba már szimbólummá vált. A meghurcolásban töretlen, szó szerinti „szabadságharcos” szimbólumává. Munkájához sok erőt és kitartást kívánunk!

Jabronka Richárd

loading...