Tönkre akarják tenni Márki-Zayt: nagy bajban a polgármester

Kép forrása: Márki-Zay Péter Facebook-oldala

Márki-Zay Péter közleményben fejtette ki, hogy milyen módon akarja tönkretenni a kormány. Perek sokaságát zúdították rá, és most milliókat kell fizetnie. „A jogerős ítélet hiába csökkentette egy esetben a sérelemdíj mértékét, a fennmaradó 2 millió forint így is családom 3 havi teljes jövedelme, a tetemes perköltségek nélkül” – írja a polgármester.

Hozzáteszi: „A mai reggelen a Szabó Bálint által indított egyik perem tárgyalására megyek Makóra, de hamarosan következnek a Lázár János, majd a Havasi Katalin (helyi Fidesz-elnök) és a Miklós Anikó (Fidesz-párti iskolaigazgató) által ellenem indított perek is. A sorozatos pereskedés célja, mint azt a szegedi bíróság kirívóan szigorú ítéletei is mutatják – a teljes ellehetetlenítésem, idő, energia, pénz tekintetében egyaránt.

A polgármester leszögezte, hogy a szegedi bíróság tegnapi ítéletei ügyében a Kúriához fordul, ezt követően pedig akár az Európai Bírósághoz is elmegy.

„Mindez évekig tarthat és nagyon sokba kerül, de számomra elfogadhatatlan, perekkel korlátozzák a szabad véleménynyilvánítást és elhallgattatják azokat, akik feltárják a visszaéléseket” – írja Márki-Zay, aki szerint:

„a kórház feladata nem a pereskedés, hanem a sok vásárhelyi által megtapasztalt hiányosságok felszámolása. A közvagyonnal visszaélők pedig nem sérelemdíjat, hanem egy jogállamban állami ellenőrzést és vizsgálatot érdemelnek – ez azonban egyelőre Magyarországon elmarad. EGY EMBERT EL LEHET HALLGATTATNI, DE A TÖRTÉNELEM NEM FELEJT…” – zárja sorait a polgármester.

 

loading...