Ez a Vas megyei fiatal lány hozzád is szól: nem politikus, nem képviselő, de nagyon fontos, amit közöl!

Nem politikus, nem képviselő, hanem egy emberi hang. Dabasi Mónika Vas megyei fiatal kiírását az engedélyével változtatás nélkül közöljük.

„Dabasi Mónika vagyok, egy vas megyei fiatal. Pont olyan ember, mint bárki más. Magyarországon próbálok megélni, élni, jól élni, létezni. Pincérkedésből próbálom megteremteni a számlákra valót. Bele kerültem a rendszer kutyaszorítójába, ahogy ti is. De nyitva maradt a szemem és a szívem. Nap mint nap látom, ahogy küzdenek a mindennapokban a barátaim, ismerőseim. Ahogy ti is. Édesapám a devizahitellel bajba jutott emberek megsegítésének szentelte az életét, látom hogyan próbál, erőn felül segíteni mindenkinek. Emiatt van kis rálátásom, az általános gazdasági helyzetre is. Emberi sorsokra. Szerencsésnek érzem magam, mert sok befolyásos embert ismerhettem meg, sokszor segíthettem nekik is. Akár egy önkormányzati képviselőnek, a kampányában vagy a választásokon. Millió emberrel találkoztam és hallhattam életük történetét, mindennapi küzdelmeiket.

Valahogy összeállt a kép a fejemben.

Mindannyiunknak hasonló problémáink vannak. Hogy kevés a pénz a megélhetésre, hogy úgy érezzük nincsenek lehetőségeink. Elvesztettük a hitünk egy jobb élet reményében. Nap mint nap küzdünk, hogy a számlát befizessük, hogy a bank, végrehajtó, ne vigye el a házat, hogy a gyereknek a tanulmányait ki tudjuk fizetni, hogy nehogy betegek legyünk, mert az egészségügyben nincs reményünk, fiatalok miből kezdjenek el élni, idősek miből tudják finanszírozni az egészségüket.. Sok embernek nincs otthona, az albérlet drága, a hitel sem jó megoldás, nincs nyugdíj se. Mindannyiunk élete tele van nehézségekkel.

Ebben az országban mindannyian ugyanazt érezzük. Lehet bármilyen politikai nézetünk, mondhatjuk hogy nem politizálunk. De mindenki elfeledkezik valamiről. Azt mondjátok, nem mentek el szavazni, mert nincs értelme, mert mindenki lop, csal, hazudik. Azt mondjátok, nem érdekel benneteket ez az egész.

De én tudom, hogy számít!!!

Hiába nincs hitetek, a megoldás mindig kicsiben kezdődik. És mindig az egymás segítése a megoldás. Segítsük egymást. Támogassuk egymást. Ahol élsz, ott vannak önkormányzati képviselők, az ő dolguk, hogy a te környezeted rendben legyen. Keresd meg azt a képviselőt, aki tesz a környezetedért, és segíts neki… vagy mikor kampányidőszakban bekopogtat, hallgasd meg! Menj el, szavazz rá, hogy segíthessen neked! Mondd el neki, mire lenne szüksége a környéknek. És hogy milyen problémát látsz. Hogy tudja, hogy miben van szükséged a segítségére. Ha nem tudja, nem tud neked segíteni.

Az országnak összefogásra van szüksége. Hogy egymásra figyeljünk, hogy egymásnak segítsünk. Miért vártok változást, ha ti sem változtattok. Ha nem segítitek egymás munkáját, ha nem figyeltek oda egymásra.

Nem az a megoldás, hogy hite vesztetten inkább szavazni se mész el. Hanem az, ha megkeresed azt az embert akiről tudod, hogy ha elmondod neki a gondod, majd megpróbál segíteni, persze tőle telhető módon, ha te is segítesz neki abban hogy rá szavazol, hogy egyáltalán esélye legyen bármit tenni!!!

Most május 26-án, az a tét, hogy az Unióban maradhassunk. Európa parlamenti választás lesz.

Tervezed, hogy elmész szavazni?

Elég nagy baj, ha nem. Szerinted az önkormányzatoknak, a képviselődnek, az államnak honnan lesz pénze, lehetősége rajtad segíteni? Az uniós forrásokból!!! Sajnos Magyarország az Unió nélkül, már képtelen segíteni neked!!! Önkormányzati lakás kellene, vagy több nyugdíj, vagy jól jönne a kevesebb adó, vagy kamat, vagy jobb körülményekre vágysz!? Akkor miért nem teszel érte? És miért nem mész el szavazni, hogy az unióban maradhass???

Nincs más lehetőséged ebben a rendszerben, csak ha hallatod a hangod!!! Kelj fel most!!! Menj el szavazni a saját érdekedben május 26-án!!!

Hogy Magyarországban, a Hazádban jobban élhess!!!”

loading...