Mire készül Orbán? Teljesen átalakítanák a nyugdíjrendszert: kiadták a közleményt!

Kép forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala - a kép csak illusztráció

A Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület kiadott egy közleményt, mely szerint nyugdíjemelést szeretnének. Ennek az oka egyértelmű: az Erzsébet-utalványok és az egyéb tárgyi szavazatszerző kedvességek nem elégségesek ahhoz, hogy a nyugdíjasok elégedettek legyenek.

Egyelőre szinte semmi konkrétumot nem tudunk a kormány terveiről, annyi azonban biztos, hogy hamarosan gyökeres változások jönnek. A minap volt egy találkozó az Országos Nyugdíjas Parlament és az Emberi Erőforrás Minisztérium illetékesei között. Erről kiadtak most egy közleményt az MTI-ben, mely szerint Juhász László (MaSZSZ Nyugdíjas Tagozata Elnöke) tolmácsolta – az Országos Nyugdíjas Parlament III. ülése határozatának megfelelően –

a jelenlegi nyugdíjemelési gyakorlat megváltoztatásának szükségességét úgy, hogy a jövőben a nyugdíjemeléskor a tervezett fogyasztói áremelkedésen túl a tervezett bruttó bérkiáramlás mértékét is vegyék figyelembe.

A közlemény tartalmaz még egy olyan mondatot, amely egyelőre csak sejteti a változást, az elmúlt évek gyakorlatából kiindulva azonban szinte biztosak lehetünk benne, hogy ehhez is hozzá fognak nyúlni:

a kormány a nyugdíjrendszer esetleges átalakításán gondolkodik.

Dr. Beneda Attila (EMMI Helyettes államtitkára) tájékoztatást adott arról, hogy a Kormány háttérintézményeiben tervező munka folyik a nyugdíjrendszer jövőbeni átalakításának lehetőségeiről.

Így tehát már folyik a háttérmunka, a kormány esetlegesen gondolkodik. Amikor hasonló gondolatai merültek fel a kormánynak, a korengedményes nyugdíjakat megtépázták, a rokkantnyugdíjasokat bűnözőként tüntették fel, és számos támogatástól estek el ezáltal.

Mi lesz, ha most a rendes nyugdíjakhoz is hozzányúlnak?

loading...