Fékezhetetlen indulatok: magyar magyar ellen ezen a megrázó videón a Fidesz-pultnál

A kép csak illusztráció

Körbejárta az internetet az a videó, amelyen egy fideszes aláírásgyűjtő pultot állnak körbe többen is. Közülük vannak EPP-s kabátban lévő Fidesz-aktivisták, aláírni akarók és olyanok is, akik hangosan és indulatosan adnak hangot nemtetszésüknek.

Elgondolkodtató, hogy hova jutott ez az ország. Egy napszemüveges férfi azt kéri számon a gyűjtögető fideszesektől, hogy mi a véleményük a cigány férfit megégetéssel fenyegető fideszes képviselőről, Pócs Jánosról. Láthatóan az illető ingerült, és karakteresen kiáll az igazáért, miközben a fideszes néni, túrós batyuval a kezében annyit mond minderre, hogy a cigányok elégetése őt nem érdekli.

Vajon mi kellett ahhoz, hogy egy hétköznapi jelenet így nézzen ki Magyarország utcáin? El tudjuk képzelni, hogy a videón szereplő személyek békésen, egymással karöltve kiálljanak valamiért? Aligha. Még azt is nehéz elképzelni, hogy együtt szurkolnak majd a magyar válogatottnak. A gyűlölet, az uszítás átjár bennünket, minden egyes nap ezt halljuk a köztelevízióból, ezt látjuk a fideszes plakátokon.

Mikor lesz mindennek vége? Mikor jutunk már el oda, amikor végre rájövünk, hogy nem vagyunk egymás ellenségei, és amikor valóban megtaláljuk a békét?

Csak bízhatunk abban, hogy nem elég későn…

Kérjük, hogy oszd meg te is ezt a cikket, ha egyetértesz azzal, hogy nem mehet ez így tovább! Köszönjük!

loading...