Bayer nagyot koppant a bíróságon: nem semmi, hogy kitől kell bocsánatot kérnie

Kép forrása: ATV.hu

Bayer Zsolt fröcsögését némely esetben a törvény sem tolerálja. Így történt ez a mai tárgyaláson is, amikor is a Kúria döntött:

helyben hagyta a másodfokú, jogerős ítéletet, amelynek alapján Bayer Zsoltnak sérelemdíj megfizetése mellett bocsánatot kell kérnie Vonától, akit még 2016 decemberében gecinek és szarnak nevezett blogján.

Fellebbezésnek és további felülvizsgálatnak nincs helye a döntés ellen.

Az eljáró tanács szerint az „öncélú gyalázkodás és megalázás” nem élvezi a szabad véleménynyilvánításhoz fűződő alkotmányos védelmet, a döntés ismertetésekor pedig közölték, hogy bár külföldön is vannak kemény politikai viták, példátlan a magyar közbeszéd azon szintje, ami során valaki gecinek és szarnak nevezi a másik felet.

A helyben hagyott, másodfokú ítélet szerint a sértés és lealázás szándéka nem megengedett még közszereplőkkel szemben sem, illetve az sem teszi jogszerűvé Bayer szavait, hogy mások ilyen kifejezésekkel illetnek embereket.

Úgy tűnik tehát, hogy Vnem1G, B viszont most bocsánatot fog kérni tőle, ami talán még a sérelemdíjnál is jobban megviseli majd a fideszes közírót.

Korábban írtunk róla, hogy mi is feljelentést tettünk Bayer Zsolt ellen. Amint a rendőrségi döntés megszületik, újabb cikkben jelentkezünk.

loading...