Feljelentettem Bayer Zsoltot a rendőrségen – ha vádat emelnek, akár három évre lesittelhetik

Kép forrása: Echo TV

Megszokhattuk már, hogy Bayer Zsoltnak tényleg mindent lehet. Következmények nélkül mondhat bármit bárkire. Engem ez mindaddig nem is zavar, amíg gyáva módon nem szánja rá magát, hogy uszító, burkolt fenyegetést tegyen. Ennél a pontnál én sem maradok csendben.

Bayer Zsolt kiakadt azon, hogy a hableányok mellé hablegényeket is reklámoz némely játékbolt. Ezek a figurák nem új keletűek, gondoljunk csak a Kis hableányra, ahol Ariel édesapja, Triton is a jól megtermett hablegények közé tartozott. A Fidesz fröcsögője azonban úgy gondolja, hogy:

„De a megoldás is körvonalazódik. Ezeket az elmebeteg, közveszélyes hablegényeket előbb-utóbb majd bottal kell elzavarni. De előtte fel kell függesztenünk a régi szabályt: a bot lehet jóval vastagabb, mint a hüvelykünk átmérője…”

Bayer Zsolt egy gyáva ember. Nem meri kimondani, hogy itt nem a játékbabák bottal való elüldözéséről van szó és az erre való uszításról. Bayer Zsolt cikke szalonbuzizás. Leírni viszont már nincs bátorsága, mert ismeri a törvényt, és fél attól, hogy a „hablegények” esetleg feljelentik. Magamra vállaltam ezt a feladatot.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál tettem bejelentést, majd a rendőrségen is feljelentettem Bayer Zsoltot, hiszen a cikk kontextusából és a hivatkozott cikkekből egyértelműen kiderül, hogy az LMBTQI csoport tagjai elleni uszításról van szó.

A gyűlölet-bűncselekmények egy speciális esete a gyűlöletbeszéd. A gyűlöletbeszéd olyan szóbeli vagy írásbeli megnyilvánulás, amelynek célja valamely társadalmi csoport megalázása, megfélemlítése vagy a csoport tagjai elleni erőszak vagy előítéletes fellépés kiváltása. Ilyen lehet például, ha valaki az LMBTQI közösségről mint a „társadalom testén élősködő rákos daganatról” beszél vagy a kiközösítésükre, megalázásukra, megverésükre szólít fel.

A gyűlöletbeszédet a Btk. közösség elleni uszítás néven bünteti, amely kifejezetten említi a szexuális irányultság és nemi identitás szerinti csoportok elleni uszítást is.

Btk. 332. § Aki nagy nyilvánosság előtt

a) a magyar nemzet ellen,

b) valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport ellen, vagy

c) a lakosság egyes csoportjai ellen – különösen fogyatékosságra, nemi identitásra, szexuális irányultságra tekintettel –

gyűlöletre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Bízom benne, hogy mind a Médiahatóság, mind a rendőrség megteszi a megfelelő lépéseket!

Jabronka Richárd

loading...