Nem mehetsz el mellette, ha Szegeden jársz – bemutatjuk a legmenőbb szegedi helyet!

Miben hasonlít szinte az összes vendéglátóhely, legyen bármilyen speciális tematikájú? Abban, hogy bemegyünk, kiszolgálnak, leülünk, iszunk, beszélgetünk, csocsózunk, aztán fizetünk és távozunk. Számos bárban megtehetjük ezt, van, ahol beugrót is fizetünk ugyanazért a folyamatért. Hiányzik azonban a legfontosabb összetevő: a közösségi élmény.

Ahogy arról már korábban beszámoltam, Szegedre költöztem, és nem is messze a lakhelyemtől rábukkantam egy Alibi nevű bárra. Először a „forralt gin” feliratra kaptam fel a fejem. Ilyesmiről azelőtt soha nem hallottam. Üveges ablak, vicces feliratok, kiszűrődő kacagások. Amikor bementem, feltűnt, hogy nagyon sokan ülnek a bárpultnál, ráadásul közülük mindenki interakcióban van másokkal, az asztaloknál pedig társaságok, párok beszélgetnek.

Fotó: Molnár Bettina

Nem kellett sokat várni, amíg én is a beszélgetés részesévé váltam. Mondanom sem kell, hogy az első alkalmat követte a harmadik, aztán a ki tudja, hányadik.

Az Alibi bárral már az első randimon megvolt az a bizonyos „szikra.”

A látogatásaim során rájöttem, hogy nem egy baráti kör, hanem egy közösség kovácsolódott az Alibiben, ami befogadó az első látogatók felé is. Könnyen lehet, hogy ha egyedül érkezel, hamar azon kapod magad, hogy a csocsóasztalnál játszol számodra ismeretlen, jó fej emberekkel, vagy épp a dartstábla előtt dobálod velük a nyilakat.

Orsi épp koktélt kever – Fotó: Molnár Bettina

Orsi a hely megálmodója, mindenkihez van egy őszinte, érdeklődő kérdése, kedves szava. Ő amolyan igazi vendéglátós: ha kéred, kitalálja, milyen ital illik hozzád, és varázsol neked egy olyan koktélt, amilyet máshol még biztosan nem ittál, és valóban szeretné, hogy jól érezd magad, és kedves emlékekkel térj haza az Alibiből.

Szimi és Luca ugyanezt a vonalat képviselik pultosként. „Civilben” is gyakran látogatják az Alibit, hiszen ide nemcsak dolgozni járnak, hanem jól is érzik magukat a közösségben. Ha lemerült a telód, biztosan keresnek a készülékedhez illő töltőt, és ha nagyon szeretnél meghallgatni egy dalt, nem kell könyörögnöd, hogy az következzen a lejátszási listán.

Fotó: Molnár Bettina

A bár profilja a gin, így ha rápillantasz az itallapra, talán Magyarország legnagyobb gin-kínálata tárul eléd. Az ismertebb márkáktól kezdve a különlegességekig mindent megtalálsz, ami ínyedre való. Kapható például az első magyar gin manufaktúra kézműves terméke, az Opera Gin Budapest. Ráadásul a fél deci itt 5 cent, nem pedig 4. Az árakkal sincs baj, kifejezetten pénztárcabarátnak mondhatók.

Órákat tölthetsz el felszabadultan, új embereket megismerve, vagy akár elbújva az emeleten a pároddal, az Alibi mindenre jó megoldás. Mikor érdemes jönni? A nappalok inkább a kávézós, üldögélős hangulatú vendégeket vonzzák, esténként viszont már szinte mindig találsz jókedvű, nyüzsgő emberek.

Fotó: Molnár Bettina

Ha szegedi vagy, csekkold le te is, ha Szegeden jársz, ne csak elmenj mellette!

Jabronka Richárd

loading...