Kimondták: eddig egy politikus sem merte felvállalni, ezzel a mondattal a DK történelmet írt

A Fidesz nagyon ügyesen játszik a határon túli magyarsággal és a hozzájuk kapcsolódó kommunikációval. Nekik azt mondja, hogy a magyar kormány mindent megtesz értük, még azt a lehetőséget is megadja nekik, hogy tevékenyen beleszólhassanak a közügyeinkbe. Mindezt néhány szavazatért cserébe…

Orbán bőkezű gesztusokat tesz azért a szavazótáborért, akik külhonból adják majd le voksaikat. Éppen ezért nem kíméli a belföldön élő magyarok adóforintjait sem. A Demokratikus Koalíció frakció-szóvivője, Gréczy Zsolt hívta fel a figyelmet csütörtöki sajtótájékoztatóján arra, hogy a miniszterelnök közbenjárásával eddig:

a kabinet már a 10. fociakadémiát építi a határon túlon a magyar adófizetők pénzéből, miközben a magyarországi közintézmények tartozása eléri a 40 milliárd forintot. A kórházak tartozásai miatt vizsgálatok, műtétek maradnak el, a pénzhiány következtében teljes kórházi osztályok szűnnek meg.

A fideszes szavazók persze nem sajnálják a határon túli honfitársainktól ezeket a fociakadémiákat, hiszen ők is ugyanolyan magyarok, mint mi, miért ne kaphatnának ők is lehetőséget Orbán Viktor kedvenc sportjának kibontakoztatására?

Mindössze egyetlen apróságot nem vesznek figyelembe a tisztelt fideszes szavazók: a határon túli magyarok bármennyire is tartoznak közénk hagyomány, nyelv, lelkület szempontjából, ők más ország törvényei szerint élnek, más nemzet kasszáját gyarapítják az adókkal, amiket befizetnek. Ide sorolva az utolsó pénzükből megvett kifli után kifizetett forgalmi adót, vagy éppen a társadalombiztosításukat, vagy a személyi jövedelemadójukat, amit a munkáltatójuk von le tőlük. Ezek a pénzek nem a magyar államkasszában landolnak!

Bármekkora is a hazaszeretet és az összetartozás, a piszkos anyagiak azt diktálják, hogy egy felelős kormány első sorban a saját közigazgatási határain belül felelős a nemzetéért.

A DK frakció-szóvivője nem kertelt, ki merte mondani azt, amit „nem illik”, de mindannyiunk nyelvén van már régóta:

A magyarok pénzének külföldi stadionokra költése „egyszerű és nyílt hazaárulás”

Őszintén örülök neki, hogy van a magyar palettán egy olyan tökös párt, amelyik állást mer foglalni a határon túli pénzszóráshoz való viszonyáról!

loading...