Kirúghatják a Fidesz pártigazgatóját, ha kiderül, hogy köze volt ehhez a Facebook-oldalhoz

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Nemrégiben megjelent egy Facebook-oldal Szegeden, amely nem titkoltan Botka László személyét akarja lejáratni. Nincs is ebben semmi rendkívüli, hiszen megszokhattuk már a Fidesztől, hogy az ellenfél karakterrombolása fontosabb neki, mint a település, amiért harcba száll. Ez az oldal azonban más, mint a többi.

A Szegei Betyár névre keresztelt Facebook-oldal olyannyira humortalan, konkrétumokat mellőző mémekkel operál, hogy komolyan felmerül a kérdés azokban is, akik mindeddig távol álltak a Fidesztől: „minden rendben van? Tudunk valamiben segíteni?”

A kormánypárt nehéztüzérsége Kubatov Gábor vezetésével ugyanis jelen van Szegeden, és azon munkálkodik, hogy megerősítse a helyi erőket. Az eddigi törekvéseik nem igazán vezettek sikerre Olyannyira nem, hogy még egy „arcot” sem sikerült találniuk, aki alternatívát mutathat a jelenlegi vezetéssel szemben.

Az új csodafegyver a Szegedi Betyár?

Nem állítom, hogy Kubatov Gábornak köze van a Szegedi Betyárhoz, de ha mégis így lenne, egészen biztos vagyok benne, hogy páros lábbal rúgnák ki a Fideszből egy ilyen színvonaltalan, lejárató (vagy annak látszani akaró) kontár oldal létrehozásáért. Egy hét alatt mindössze 89 like-ot sikerült összehozniuk a szegediektől, ami jól mutatja, mekkora baklövés volt a létrehozása. Példának okáért néhány viccesnek szánt mém az oldalról:

Értik, ugye? RÁG ALMÁT! Hahaha. Ezzel a viccel tarol a Szegedi Betyár! Szemezgessünk még a felhozatalból:

Előttünk van, amikor a fideszes kreatív csapat összeül ötletelni, hogy mit kellene kitalálni, és kihozzák a fenti mémet, ugye? Hangsúlyozom, nem akarom Kubatov Gábort összefüggésbe hozni ezzel az oldallal, belőle többet nézek ki (nem emberileg, hanem szakmailag), de ha mégis köze van hozzá, vagy megöregedett, vagy direkt nem akarja, hogy a Fidesz erős legyen Szegeden.

Mindegyik forgatókönyv elég aggasztó a kormánypártnak…

Jabronka Richárd

 

loading...